Valmas és l'original i innovadora proposta de la cuinera granadina Melissa Herrera, a Barcelona. El local és informal però elegant, amb discrets tocs canalles.Aquest original establiment, situat al carrer Mallorca 235, busca satisfer els paladars més exigents, sorprenent amb cada plat. La cuina de Melissa Herrera s'adapta a tots els gustos i necessitats: carnívors, vegetarians, vegans, sense gluten... abans de començar a menjar, un petit qüestionari li donarà a la xef tots els elements que necessiti conèixer per crear plats sorprenents. Quines són les regles del joc?

image00023

Melissa Herrera, va cada dia al mercat i selecciona els millors productes de temporada segons l'oferta disponible, el seu humor i el que aquell dia li demana l'estómac.

Els clients arriben, s'asseuen i expliquen a la persona de sala si tenen molta gana (quants plats voldran) i responen a un breu qüestionari (intoleràncies, al·lèrgies, gustos, preferencias...). Tot aquestes dades es traslladen immediatament a la cuina.

image00015

La xef es posa llavors a la feina i elabora receptes segons el seu rebost, inspiració, humor i les indicacions donades pels comensals.

image00025

Els platerets van arribant a taula, sempre pensats per compartir. En aquest el moment en què els clients descobreixen el que van a degustar.

image00031

En resum, no hi ha ni carta ni menú. Cal tenir una confiança plena en la creativitat i gust de la xef, que realitza una proesa canviant diàriament les seves propostes culinàries i ajustant-les a les indicacions dels comensals. Què significa això? Que cal tenir la ment oberta, ser atrevit i deixar-se portar ... No val dir 'vull una cocció al punt'! Cal seguir les regles del restarant, les que considerem que potencien cada producte perquè es puguin gaudir al màxim", explica Natalia Jokiel, alma mater i responsable de sala d'Valmas. És com un joc gastronòmic.

El primer que sorprèn d'aquest original restaurant de l'Eixample, que va nèixer a començaments del 2018, es la seva singular i agradable decoració, en un petit local, estret i llarg, que abans va ser llibreria. El primer que trobem és el bar sense barra; després tres menjadors diferents i al final una terrassa a l'aire lliure. Grans quadres avantguardistes i poemes de la xef adornen les parets i no falten detalls de bon gust.

La segona sorpresa és que no hi ha carta i després contestar el comensal sobre les seves al·lèrgies i negatius gustos arriba a la taula un menú sorpresa, amb les compres diàries del mercat del "Ninot" i de la "Boqueria".

A destacar el treball de cada plat en el qual es combinen amb encert productes per aconseguir contrastos de gustos i textures. Platerets per compartir plens de creativitat i frescor, d'una gastronomia de fusió que afegeix tocs orientals al nostre ingredients locals.

Vam començar amb unes croquetes de pollastre de corral amb cansalada d'ibèric i salsa "syracha". Després seitons en vinagre amb "calçots" al vapor, avellana fregida i "romesco" de miso, una excel·lent combinació d'ingredients; i una cresta de tapioca Rellana de guatlla, amb un guisat de salsa a l'estil Hong Kong; segueix una crema de patates amb escabetx, cebetes al vapor i espatlla de conill rostit; i culmina l'àpat amb un deliciós arròs caldós amb fons de galeres i pèsols del Maresme cruixents, ple de sabor; igual que els exquisits calamars frescos rostit amb col fermentada i oli de gingebre. De postres, un "parfait" de xocolata amb gelat de violeta i xips de maduixes i "crumble".

Un menú sorpresa de la xef granadina, Melissa, que evidencia la passió que sent per la cuina, la seva tècnica als fogons i la seva imaginació per elaborar uns plats d'autor, jugant amb els gustos i textures que canvien diàriament, en base a les compres.

 

 

Mallorca, 235 (08008) Barcelona. Tel.: 938 588 658. Tanca dilluns. Horario: de 11,30 a 17,00 i de 20,00 a 00,00 hores. Web: www.valmasbarcelona.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross