Ubicat en un refugi de pastors i a dia d’avui convertit en un restaurant rural on poder menjar especialitats en cuina de muntanya i de mercat en un ambient acollidor i familiar. La paraula “borda” feia referència a les típiques construccions de pedra i fusta que s’edificaven a una certa alçada per poder aprofitar les pastures.

DSC05671.JPG

S’utilitzaven com a pallers, estables per a guardar el bestiar i també s’aprofitaven per emmagatzemar les eines del conreu. Així, la Borda Estevet, inaugurat el 1989, continua sent i tenint l’essència de les típiques bordes andorranes amb dues plantes, sostres de pissarra i murs de pedra.

El menjador, dirigit per Carles Martin, està presidit per una gran xemeneia, damunt de la qual destaca una talla de Sant Pere de mida natural. De la cuina se n’encarrega el xef Casiano que renova la carta cada temporada d’hivern i estiu, adaptant-la a l’època de cada producte. Una cuina que destaca per les carns i peixos a la llosa, els embotits andorrans, els trinxats de muntanya, la truita de riu, la brasa de carbó vegetal i la rebosteria catalana.

Com a típica especialitat de la Borda, a banda de les carns a la llosa i la graellada Estevet, destaquem la terrina de foie mi-cuit a l’Oporto, 18,00; esqueixada de bacallà amb llagostins, 12,75; crema freda de meló amb encenalls de pernil ibèric i caramel d’Oporto, 9,50. També tenen el punt amb el risotto de bolets al parmesà, 12,95; l’entrecot de vedella del país, 19,00; el costellam de cabrit al forn, 22,50 o el turbot a la planxa o al forn, 22,00. El colofó final arriba amb les postres casolanes de la mà del “Nostre Carro” amb tot de rebosteria casolana com tiramisú, tarta taten, milfulles de fruita, pastís de xocolata, braç de crema catalana, pinya amb ron, entre d’altres, certament val la pena deixar-se un “foradet” per tastar-los.

La carta de vins ofereix més de 70 varietats i està en constat transformació gràcies a les cates i presentacions de producte que s’organitzen durant tot l’any. El vi de la casa és Sierra Cantabria Selecció, 15,00. Ofereix carta de copes de vi, cava i champagne.

També hi ha menús per a grups i àpats per ocasions especials. Hi ha l’opció de plats sense gluten, menú infantil, 10,00 i menú degustació, 36,00.

La Borda Estevet és un referent de cuina de muntanya al Principat d’Andorra.

Ctra. de la Comella, 2. Tel.: +376 874920. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. No tanca. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa coberta. 3 menjadors privats per fins a 180 comensals. Admet gossos. Correu electrònic: bordaestevet@quarsandorra.com. Web: www.bordaestevet.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross