Gastronomia & Turisme

Des de 1986, la revista especialitzada en restauració i hosteleria

Revista Gastronomia i Turisme2019-11-20T11:37:06+01:00

SALOU PRESENTA A MADRID LA SEVA AGENDA GASTRONÒMICA PER A 2020

Salou ha presentat les deu experiències gastronòmiques que conformaran l'agenda Salou Food Experience 2020, a l'espai Nomad House de Ramses, a Madrid, en el marc de la fira internacional Fitur, que se celebra aquesta setmana a la capital madrilenya.

By |Gener, 2020|Tags: , , , , |

MESON EL ABUELO, ELS MILLORS ROSTITS DE CARNS A IGUALADA

Tot un referent a Igualada i la seva comarca, el Mesón el Abuelo és un acollidor restaurant “asador” familiar que va obrir les seves portes el 2 gener 1981 i porta 39 anys oferint una excel·lent cuina regional espanyola, bàsicament de les millors carns.

ENTRE ELS MILLORS RESTAURANTS DE LES COMARQUES TARRAGONINAS: SANROMÀ, A CASTELLEVELL

La Guia Gourmand li atorga una qualificació de 9/10 i 4 "gourmands" sobre cinc, la qual cosa significa i corroboren molts comensals i fidels clients que el Sanromà és un dels millors restaurants de les comarques tarragonines.

MÉS QUE TAPES, LA INNOVACIÓ GASTRONÒMICA A REUS A CÀRREC DELS GERMANS MURTRÓ

Sempre anem amb il·lusió pensant en què ens sorprendrà la singular oferta del “Més que Tapes”, de Reus, perquè diàriament presenten nous plats fora de carta, com a suggeriments, en una cuina que fora de qualsevol mena d'etiqueta dona un pas endavant en la qualitat culinària.

By |Gener, 2020|Tags: , , , , , , |

SARA NICOLÀS, GUANYADORA DEL PRIMER PREMI DELS MILLORS ARRÒSSOS D’ESPANYA EL 2017 ÉS LA XEF DEL VORAMAR, D’ALTAFULLA

Sara Nicolàs, filla i néta de la família propietària del restaurant, va créixer entre els fogons del Voramar “Cal Vitali”, d’Altafulla.

GAMI, DE CAMBRILS, INICIA UNA NOVA ETAPA AMB FANNI ROM I ANTONI MARTÍNEZ

Fanni Rom, amb el suport del seu marit, Antoni Martínez, que té cura de la cuina i les sales, ha iniciat una nova etapa d’aquest restaurant a finals del 2019, després de renovar totalment els menjadors i la decoració del local.

By |Gener, 2020|Tags: , , , , , , |

RODAMAR, SORPRESA GASTRONÒMICA A L’AMPOLLA

Lluny del centre de la marinera població de l'Ampolla, a la zona residencial de l'Passeig de l'Arenal, enfront de la mar i amb belles vistes de la badia de l'Fangar i a la llunyania el seu emblemàtic far es localitza aquest restaurant obert al febrer de 2019 pels germans Roda, Hector i Eduard, que compten amb el suport de les seves esposes Alba i Tere.

CA LA PEIRONA, ALS PEUS DE LA MUSARA (VILAPLANA) LA CUINA DE SEMPRE FETA COM A CASA

Als peus de La Musara, davant del petit mirador amb boniques vistes a l’emblemàtica muntanya tarragonina, des de 1999 un restaurant familiar ofereix la cuina de sempre feta com a casa. És una cuina senzilla, de poble, casolana, però amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons.

DOLLENBERG, UN ENCISADOR RELAIS CHATEAUX A LA SELVA NEGRA, ENVOLTAT DE BOSCOS, VISTES EXCEPCIONALS I UN EXQUISIT RESTAURANT, LE PAVILLON

Dollenberg, un encisador hotel situat a la ciutat de Bad Peterstal - Griesbach, al bell mig de la Selva Negra, envoltat d'un paisatge fabulós amb unes vistes excepcionals, és un Relais Chateaux gestionat pel Sr. Meinrad Schmiederer i la seva família.

FAMILY RUN RESTAURANTS: LA PRIMERA GUIA DE RESTAURANTS FAMILIARS

Dins de varietat de guíes gastronòmiques que aquest dies arriben a les llibreries (Michelin, Repsol, Gourmand, Macarfi…), de la mà de Chordà Comunicació ens arriba el projecte, Family Run Restaurants, que s’ha presentat recentment.

By |Desembre, 2019|Tags: , , , , , , , |
Carrega'n més!

CASTILLO DE CANENA PRESENTA LA XIV EDICIÓN LIMITADA DE SU EXCLUSIVA COLECCIÓN PRIMER DÍA DE COSECHA

En su búsqueda de la excelencia y como compañía de referencia en alta gastronomía por la elaboración de algunos de los mejores aceites extra vírgenes del mundo, Castillo de Canena lanza la edición limitada número XIV de su icónico Primer Día de Cosecha.

By |Desembre, 2019|Tags: , , , , |

ELS EXQUISITS PLATS DE TÒFONA BLANCA DE GIORGIO SERAFINI

Giorgio Serafini ja té un any més la tòfona blanca de la seva regió italiana, concretament de Acqualagna, per oferir-la als seus amics a la seva finca particular Cal Giorgino, al Vendrell.

UNA FOTO DE DELIRANTO (SALOU) TÉ 90.000 VISUALITZACIONS A GOOGLE

Segons informa Google aquesta fotografía del restaurant Deliranto, de Salou, guardonat amb l'estrella Michelin, penjada a Google Maps recentment,  ha arribat a més de 90.000 visualitzacions.  

ELS SIS RESTAURANTS AMB SOL REPSOL DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA JA FORMEN PART DEL CONSELL D’EXPERTS DE L’AEHT

  […]

LES BORGES BLANQUES I VILA-SANA PROMOCIONEN A TARRAGONA LA RUTA DE L’OLI I DE L’AIGUA

La Plaça Corsini de Tarragona, al costat del Mercat Central, acollirà el proper dissabte 23, de 10 del matí a 8 del vespre (20 hores) la primera Fira de la Ruta de l’Oli i de l’Aigua, un esdeveniment dissenyat per promocionar un nou producte turístic de escapades de cap de setmana -de divendres a diumenge durant tot l’any- que transcorre per l’interior de Lleida, en concret entre les localitats de les Borges Blanques i Vila-sana.

By |Novembre, 2019|Tags: |

EL RESTAURANT “FERRAN CERRO” ES TRASLLADARÀ AL PROPER FEBRER AL TANCAT “GLORIETA DEL CASTELL”

Ferran Cerro és una de les grans promeses de la gastronomia a les comarques tarragonines. La seva cuina es pot considerar com una de les millors de Reus, ara per ara però, lamentablement, el local que ocupa no està a l’altura de la seva important oferta culinària.

By |Novembre, 2019|Tags: |

NÀUTIC TARRAGONA, UN RESTAURANT AMB BONES VISTES Y CUINA MARINERA

Bona cuina marinera sobre els iots i velers de al Club Nàutic de Tarragona i amb vistes a la ciutat. Vam provar uns bons calamarsets a l’andalusa, musclos a la brasa, un tendríssim i gustós pop a la brasa i pernil ibèric amb pa amb tomàquet.

By |Novembre, 2019|Tags: |

EL RESTAURANT SOLRIC INICIA UNA NOVA TEMPORADA DE CALÇOTS

El Restaurant Solric ha presentat avui davant dels mitjans de comunicació l’inici d’una nova temporada de calçots, un dels plats forts de l’any culinari a aquest històric restaurant de la ciutat de Tarragona, en funcionament des de fa més de mig segle.

By |Novembre, 2019|Tags: |
Carrega'n més!

ENTRE ELS MILLORS RESTAURANTS DE LES COMARQUES TARRAGONINAS: SANROMÀ, A CASTELLEVELL

La Guia Gourmand li atorga una qualificació de 9/10 i 4 "gourmands" sobre cinc, la qual cosa significa i corroboren molts comensals i fidels clients que el Sanromà és un dels millors restaurants de les comarques tarragonines.

DOLLENBERG, UN ENCISADOR RELAIS CHATEAUX A LA SELVA NEGRA, ENVOLTAT DE BOSCOS, VISTES EXCEPCIONALS I UN EXQUISIT RESTAURANT, LE PAVILLON

Dollenberg, un encisador hotel situat a la ciutat de Bad Peterstal - Griesbach, al bell mig de la Selva Negra, envoltat d'un paisatge fabulós amb unes vistes excepcionals, és un Relais Chateaux gestionat pel Sr. Meinrad Schmiederer i la seva família.

LA GIGANTEA (MAS PASSAMANER), CUINA MEDITERRÀNIA DE TEMPORADA EN UN MARC EXCEPCIONAL MODERNISTA

És el restaurant gastronòmic de l’hotel Mas Passamaner, obert des de l’any 2003, en el que l’arquitecte Ángel García va rehabilitar un preciós edifici modernista, construït l’any 1922, convertint-lo en un magnífic hotel de cinc estrelles dedicat al modernisme, considerat Hotel Monument.

HOTEL GRAN CLAUSTRE, UN PLAER PELS SENTITS, EN EL LLOC MÉS ENCISADOR D’ALTAFULLA

Està ubicat en el centre històric d’Altafulla, en el nucli antic de la localitat, declarat Conjunt d’Interès Històric Artístic, al mateix costat del Castell d’Altafulla, propietat dels marquesos de Tamarit. Ambdós immobles competeixen en bellesa i encant centenari.

By |Desembre, 2019|Tags: , , , , , , |

AMONAREN ETXEA, AUTÈNTICA CUINA BASCA AL CAMP DE TARRAGONA

El matrinoni Aingeru Macias i Manuela Vela, ell davant dels fogons i ella a la sala i també a la rebosteria, van obrir l'1 de juliol de 2016 aquest acreditat establiment, “Asador - sidrería” que pot considerar-se un dels millors en cuina autèntica basca a les comarques tarragonines.

FONDA EL RECÓ 1794, UN RETORN AL PASSAT I A LA CUINA TRADICIONAL CATALANA

En els petits pobles de l’interior de les comarques tarragonines afortunadament encara podem trobar aquelles fondes carreguedes d’història que els nostre avantpassats frequentavem en els seus viatges al Priorat, Montsant, Conca de barberà, Terra Alta... i que eran punt de parada dels traginers.

SANT FRANCESC RESTAURANT AMB VISTA A LA MURALLA DE MONTBLANC OFEREIX CUINA TRADICIONAL

El xef, Xavier Civit, amb una llarga trajectòria professional a la Conca de Barberà, juntament amb Maite Espasa, que s’encarrega de dirigir el menjador, es van fer càrrec del Sant Francesc Restaurant, de Montblanc, des de l’estiu del 2019, rellevant a Carles Barneda, amb el que venien ja col·laborant anteriorment. En Carles el va agafar el 2015 per concessió municipal.

Carrega'n més!

GUIA EVOOLEUM DELS 100 MILLORS OLIS D’OLIVA VERGES EXTRA

Ens arriba la quarta edició d'un ambiciós projecte que mostra cada campanya la selecció dels 100 millors AOVEs del món -EVOO TOP 100- segons els resultats obtinguts en els premis internacionals a la qualitat de l'oli d'oliva verge extra. Ecoleum Awards.

By |Desembre, 2019|Tags: , , |
Carrega'n més!

GUIA EVOOLEUM DELS 100 MILLORS OLIS D’OLIVA VERGES EXTRA

Ens arriba la quarta edició d'un ambiciós projecte que mostra cada campanya la selecció dels 100 millors AOVEs del món -EVOO TOP 100- segons els resultats obtinguts en els premis internacionals a la qualitat de l'oli d'oliva verge extra. Ecoleum Awards.

By |Desembre, 2019|Tags: , , |
Carrega'n més!