EQUIP

Certament va néixer com xiringuito al centre de la bella platja vilanovesa de Sant Gervasi, l’any 1980. L’any 1992 va sofrir un incendi i la propietat va decidir utilitzar l’antic pàrquing per habiliar l’establiment i així treballar des de 1995 al 2002 en el qual ja va passar a ocupar l’actual situació, propera a l’anterior, enfront de la platja.

FAÇANA

En l’actualitat el restaurant esta regentat per Xavier Sánchez Artigas. Així gaudeix d’unes vistes precioses de la platja i del mar, des de la terrassa i també des de l’interior, amb dos menjadors, un en planta baixa i un altre en el primer pis. Si bé manté el nom de Xiringuito Miramar cal advertir que de xiringuito no té res i tot ho té de restaurant: Cuidada decoració, estovalles i tovallons i vaixella, a més d’una molt bona cuina marinera mediterrània.

El xef és Eduard Agell Hernández, amb formació culinária a la prestigiosa Escola Hofmann, de Barcelona, que en cada plat posa en relleu el seu alt nivell professional. El comensal pot escollir entre unes 24 referències de vins i caves i ho té dificil a l’hora de seleccionar els seus plats davant una amplísima carta d’elaboracions suggestives de peixos de la llotja de Vilanova i mariscs principalment, a més d’arrossos (10 varietats). Totes les postres són fets a la casa.

Entre les especialitats i de la carta: carpaccio de gambes vermelles, 25,00; saltat de trompetes de la mort amb gambes , 23,00 (temporada), escamarlans petits de Vilanova saltejats, 18,00; tartar de llobarro amb favetes baby, ceba tendra i mahonesa de whasabi, 21,00; cloïsses fines gallegues estil Xiringuito (amb allet i bitxo), 27,00; all cremat de turbot, 27,00 (plat típic mariner) ; tronc de lluç a la donostiarra amb gambes vermelles i cloïsses 21,00; caldereta de llamàntol, 32,00; arròs a la bruta, 21,00; arròs de bacallà amb carxofes, esparrecs, pebrot escalivat i allioli negat, 22,00; tatin de poma amb crema de canyella i gelat de vainilla 8,00; pastis de formatge amb crema de fruits vermells, 6,00; petit pastis de crema catalana i figues (temporada), 7,00; i pastis de xocolata, 7,00.

El preu mitjà d’un menjar se situa sobre els 50,00 euros per persona.

 

Passeig de Salvador Espriu, 5 (Platja Sant Gervasi). 08800 Vilanova i la Geltrú. Tel.: 93 815 79 70. Horari d’hivern 12,30 a 17,00 (dimarts tancat); Horari d’estiu, obert tots els dies de 12,30 a 17,00 i les nits de divendres i dissabte de 20.30 a 23.30. Amb servei de platja. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aparcament. Terrassa. 1 menjador privat per fins a 55 comensals en la planta superior. info@xiringuitomiramar.com www.xiringuitomiramar.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross