ZALACAÍN, LLOC DE TROBADA I DE GAUDIR GASTRONÒMIC, INICIA LA SEVA TERCERA ETAPA

La primera etapa de Zalacaín comença al 1973 quan Jesús María Oyarbide funda el restaurant; la segona quan passa a ser part del Grup LaFinca sota la presidència de Luis García Cereceda al 1995; i ara, al 2017, comença la seva tercera marxa després d'una important renovació.

CARMELO, CARMEN I FÈLIX.JPG

Va ser el primer restaurant espanyol a aconseguir 3 estrelles Michelín (1987) juntament amb Arzak (1989), El Racó de Ca Fabes (1994) i El Bulli (1997).

Lloc concebut per a la trobada des de fa més de quatre dècades, en els seus salons privats s'han tancat molts dels acords que han format la recent història d'Espanya.

A l'octubre de 2017, a punt de complir 45 anys, Zalacaín va obrir de nou, després de quatre mesos de reforma, per presentar-se davant els seus clients en un perfecte equilibri entre el tradicional i la innovació, l'actual, entre la cuina i la sala, entre l'experiència del seu equip de sempre i l'embranzida de les seves noves incorporacions.

Sota la direcció d'un equip format per Carmelo Pérez com a director del restaurant, Carmen González com a directora d'operacions i Julio Miralles com Executive Xef, que va començar a la casa al 1992 sota la direcció de Benjamí Urdiain, Zalacaín preserva l'atmosfera d'un lloc llegendari incorporant vitalitat i frescor a un projecte que es postula, no solament com a una icona de la gastronomia a Madrid, sinó també com a referència al món empresarial i polític. Lloc de trobada i acord amb una cuina de màxima qualitat que preserva els sabors de sempre de Zalacaín.

Zalacaín - Carmen González & Chef Miralles copia

El projecte de remodelació i decoració elaborat per l'equip de ‘LaFinca Arquitectura i Disseny’, sota la direcció de l'arquitecta Raquel Castellanos, ha aconseguit crear ambients únics tant a la seva sala principal com en els seus mítics reservats que s'obren a la llum dels seus jardins.

En aquesta tercera etapa Zalacaín preserva la cuina de qualitat, les bones bases i el producte de temporada amb una millor percepció visual que rep el client sobre el plat però mantenint els sabors de sempre d'aquest restaurant.

La carta, dividida en ‘Entrades’ ‘Carns i Aus’ i ‘Peixos’, es presenta en racions i mitges racions i entre els clàssics que mantenen: el petit búcaro Don Pío (ous de guatlla, salmó fumat i caviar ‘Beluga’), 48,00; l'amanida de llamàntol amb vinagre de xerès, 45,00; la menestra de verdures de temporada amb pernil D.O. 26,00; la maneta de porc emplena, api i pell vedella, 30,00; el famós steak tartar de rellom de bou amb patates soufflés; o el bacallà ‘Tellagorri’ amb la seva pell, 29,00; entre uns altres.

Ara també s'introdueixen plats com el pop rostit, amb crema parmentier i cristall de patata porpra, 30,00; el llom de be rostit, “zarajo” amb pesto d'agrella i la seva “molleja”, 30,00; el colomí en dues coccions amb terra de pista, ceba caramel·litzada i salsa de regalèssia, 33,00; el llom de cérvol amb carabassa, castanyes i pomes, 30,00; el roger amb moluscada i crema fumada de porros, 33,00; entre uns altres. La cullera està present en el seu menú amb una selecció diària de guisats, sopes i llegums que permeten al comensal repetir restaurant sense repetir de plat.

També ofereix un Menú degustació, per 90,00 euros (amb maridatge de vins, 127,00).

La sala té un aforament màxim de 120 persones. La carta de vins conté gairebé mil referències entre negres, blancs, rosats, espumosos, dolços i generosos. Una proposta dissenyada per Custodio López Zamarra, però actualitzada ara pel sommelier Raúl Miguel Revilla tenint en compte els nous temps.

Un dels majors canvis que ha experimentat el restaurant Zalacaín ha estat a nivell de decoració que es caracteritza per jugar amb la llum i formes orgàniques en els seus dissenys concedint a materials com la pedra, el ciment o el cristall una agilitat excepcional.

Álvarez de Baena, 4. (28006) Tel.: 91 561 48 40. Horari de 13,15 a 16,00 i de 20,30 a 23,30. Tanca dissabte migdia i diumenge, Setmana Santa i agost. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcacotxes. Correu electrònic: admon@zalacain.es. Web: www.restaurantezalacain.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross