‘Encanteri al fons del mar’ ha estat la tapa guanyadora de la Primera Ruta de tapes de la localitat d’Altafulla que s’ha celebrat en les derrares setmanes sota la denomiació de ‘La Xoixeta Tapes Bruixes’.

Aquesta singular i complexa tapa guanyadora, consistent en zamburiña confitada amb allioli, tòfona, coral curixent de gambes, algues d’espinacs sobre base d’arena de bolets, humida amb escuma de mar, la oferia el prestigiós restaurant Voramar Cal Vitali, situat a dues pases del final de la platja.

VORAMAR.JPG

Sara Nicolás, creadora de la tapa, ha rebut el titol acreditatiu i una recreació de la Xoixeta, mítica bruixa d’Altafulla, de mans del regidor de Comerç, Jaume Sánchez.

En les dues setmanes d’aquesta primera ruta s’han servit més de 9.200 degustacions en els 18 establiments participans, de les quals unes 800 corresponent a la tapa guanyadora.

Recordem que va ser l'any 2007 quan el matrimoni format per en Xavier Nicolàs i la Gemma Vitali es van quedar el restaurant que el pare d’ella, Antoni Vitali, havia posat en marxa 4 anys abans, amb el nom de Cal Vitali, davant de la platja d’Altafulla, on hi havia hagut anteriorment un camping. Amb el temps, aquest restaurant familiar s’ha anat ampliant i actualment constitueix un lloc molt recomenable per assaborir uns bons arròssos, ja sigui paella, caldós en llamàntol o negre, mirant al mar. L’establiment té una agradable terrassa, que quan fa bon temps està molt sol·licitada i varis menjadors de pedra vista i decoració marinera, per un total de 150 comensals. El servei és casolà i amable. La Gemma s’encarrega dels fogons mentre que en Xavier dirigeix les sales. La cuina és casolana, mediterrània, marinera, tradicional i la seva especialitat són els arròssos en diferentes elaboracions com ja hem apuntat. La carta de vins conté una quarentena de referències. Cal tenir en compte que ofereix cuina per celíacs.

Pons d’Icard, s/n. (43893) Altafulla. Tel.: 977 650 630. Horari de 10,00 a 17,00 i de 20,30 a 24,00. Tanca dilluns i gener. A l’hivern tanca els vespres excepte per reserves. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 2 menjadors privats de 25 a 70 comensals. Admet gossos a la terrassa. Correu electrònic: restaurantvoramar@gmail.com.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross