S’ha acabat la XVI edició del Madrid Fusión, que reuneix a la capital d’Espanya als millors xefs. Aquest any l’edició s’ha dedicat a la cuina postvanguardista i el país invitat ha estat Tailàndia que ha presentat la seva singular cuina. Pels que no hem pogut assistir al Madrid Fusión 2016 tenim l’oportunitat de conèixer molt a fons l’autèntica cuina thai i la de postvanguarda a Barcelona.

DSC04055 copia.JPG

El restaurant Thai Barcelona, situat al carrer Diputació, 273, tel.: 93 487 98 98, va obrir les seves portes en ple cor del Passeig de Gràcia de Barcelona al setembre de 1998, precedit pel gran èxit del seu homòleg de Madrid (1995), amb l’objectiu de divulgar la cultura tailandesa en totes les seves vessants, no només de la seva gastronomia, sinó també de la seva manera de ser, la seva filosofia de vida i els seus costums ancestrals. Disposa d’una entrada confortable i espaiosa per a prendre una copa mentre s’espera la taula. A la recepció, belles senyoretes tailandeses amb els típics vestits tradicionals donen la benvinguda. A l’interior hi ha espais i taules de diversa capacitat, un altell i una sala tradicional tailandesa per asseure a nivell de terra mentre s’assaboreixen els plats al més pur estil tailandès. El director de la sala és William Hernández i el xef, Pattamaporn Khawsamlee. La carta de vins té unes 50 referències. Entre les seves especialitats: Som tam - Amanida de Papaies verdes amb cacauets i suc de llima, 11,80; kaproaw kai - Delícies de pit de pollastre saltejades amb alfàbrega i pebre verd en raïm; 14,75; kio wan nua mapraw - Filets de vedella al curri verd amb verdures servit en coco fresc sencer, 18,20; khao niao muamunang - Mango servit amb arròs dolç, 9,50. Té un menú migdia, 15,80 i un menú degustació, 32,90.

Disfrutar, d’Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, els tres cuiners que es van formar professionalment i van treballar junts durant més de 16 anys al restaurant ‘El Bulli’, al 2012 decideixen associar-se i fer realitat un pensament que rondava pel seu cap des de feia molt temps: tenir un restaurant propi. D’aquesta manera, l’abril de 2012, neix el restaurant ‘Compartir’ a Cadaqués. Arrel de la consolidació de ‘Compartir', al desembre de 2014, decideixen obrir un segon restaurant amb una línia gastronòmica que aposta clarament per l’avantguarda en format de menús degustació: Menú Disfrutar, 75, Menú Festival, 105 i Menú Especial del Dia, 135., amb 18, 25 i 31 plats respectivament.

El que es busca es, a través d’una cuina d’avantguarda amb fortes arrels mediterrànies, que el client se senti relaxat, feliç i gaudeixi d’una cuina molt original i creativa. Certament és un restaurant de cuina atrevida, divertida i moderna a la recerca del gust com a premissa principal. La bodega té 220 referències.

Situat a l’Eixample, al carrer Villarroel, 163, tel.: 93 348 68 96, just davant del Mercat del Ninot, l’establiment també sorprèn pel seu disseny. En definitiva, un local sorprenentment mediterrani, amb un tracte proper i acollidor, i amb una cuina creativa pensada per “disfrutar”. Tot una experiència gastronòmica i lúdica única a la Ciutat Comtal, que compta ja amb una estrella Michelin.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross