Després del seu brillant pas durant molts anys pel El Bulli i el Mas Pau (1 estrella Michelin), d’Avinyonet de Puigventós, retrobem afortunadament a Xavier Sagristà i Toni Gerez des del 2016 en un altre marc esplèndid carregat de luxe i bellesa, el Castell de Peralada, propietat del prestigiós Grup Perallada.

EQUIP AMB FÈLIX 1.JPG

El restaurant és dins del castell del segle XV, envoltat de jardins en el centre històric de la població. En aquest entorn màgic de decoració clàssica i moderna, podem seguir gaudint de la cuina d’autor d’en Xavier, amb una visió contemporània de la cuina empordanesa.

Una oferta d’alta gastronomia que reinterpreta la tradició culinària de manera creativa i amb propostes avantguardistes basades en la qualitat dels productes de la comarca, des de la terra i a dins al mar. El menjador té una capacitat per a 40 comensals i està dirigit per en Toni, que com sempre fa també les funcions de sommelier de l’important celler que té més de 300 referències.

En definitiva un restaurant gastronòmic d’alt nivell en un espai totalment renovat ideal per a viure una autèntica experiència sensitiva. Amb un disseny de cuina a la vista, disposa de diverses sales interiors i d’una terrassa davant del llac i amb vistes als impressionants jardins.

En la nostra visita vam optar pel menú degustació de primavera, que s’inicia amb les tapetes, que ja posen de relleu la gran professionalitat del xef, en les presentacions, sabors, textures i acurades elaboracions: Mikado de mar amb xocolata, coca de recapte, sopa freda de calçots, bombó de romesco, mar-delena d’algues, xuixo de parmesà, nugget de vedella i gin tònic de meló. El primer plat és el “tiradito” de vieires amb cansalada ibèrica i verduretes, una gran combinació molt encertada; continuen els raviolis freds de pasta d’alfàbrega amb cremós de fruits secs, vinagreta de crustacis i pols de parmesà, una petita obra d’art culinària; després, la nostra versió de la caldereta de peixos i fruits de mar, una immersió al Mediterrani, amb un punt de cocció molt lleuger; culminant amb el secret de porc ibèric al vermut de Jerez reserva Lustau. Continua l’impressionant carro de formatges artesans i Fermier d’Europa seleccionats per Toni Gerez i acaba amb un “financier” de remolatxa amb fruits vermelles i sajolida, i la volta al món cinc continents cinc espècies i tres xocolates. Els petits fours acompanyen els cafès.

A la carta hi ha altres especialitats com cloïsses amb espàrrecs de mar, poma verda, api i cogombre, 30,00; amanida de pop lleugerament fumat a la vinagreta d’all cremat, 24,00; escabetx de tonyina amb ceba confitada de Figueres, 28,00; peus de porc amb escamarlans i salsa “choron”, 45,00; menjar blanc, crema d’ametlla amb sorbet de canyella de Sri Lanka i aire de llimona, 12,00. Menú migdies, 35,00. Menú degustació, 79,00. Preu mitjà, 35,00/60,00. El vi de la casa és Peralada, 12,00/18,00.

C/ Sant Joan, s/n (17491) Peralada. Tel.: 972 52 20 40. Horari: De 13.00 a 15.30 i de 20.00 a 23.00. Tanca de 8 de gener a 1 de març. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. Terrassa. 2 menjadors privats per fins a 12 comensals. Web: www.restaurantcastellperalada.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross