TÀRTAR

Ferran Cerro és una de les grans promeses de la gastronomia a les comarques tarragonines. La seva cuina es pot considerar com una de les millors de Reus, ara per ara però, lamentablement, el local que ocupa no està a l’altura de la seva important oferta culinària.

Afortunadament podem anunciar una gran notícia i és que s’ha quedat amb el restaurant La Glorieta del Castell, tancant darrerament per jubilació dels seus propietaris i, degudament reformades les instal·lacions de la cuina i els menjadors al seu gust, Ferran Cerro traslladarà el restaurant proper febrer a aquesta nova ubicació a la Plaça del Castell, a dues passes de l’ajuntament i la plaça Mercadal.

Així ens ho ha dit el mateix Ferran en la nostra recent visita en el que hem gaudit compartin del seu darrer Menú Llarg de tardor/hivern, amb uns snacks deliciosos, vichyssoise i sandwitch de formatge amb tòfona; verdures de temporada (cabells d’àngels de verdures amb sisho verd, sèsam i caldo “dashi”) un plat de cuina de fusió; bolets (rovellons de Prades marcats al moment amb ou i patates “souffle”) riquíssims; moniato ravioli (gel i moniato rostit amb crema agria, vel de pasta fresca i pesto); steak tàrtar (filet, caviar, romesco amb pols d’oli fumat) i trinxat couland (farcit de la nostra crema allada, mongeta tendra i rovell d’ou); arròs de gamba (pelada, tallada i amanida presentada estil tàrtar i servida damunt l’arròs de marisc) que marca’n el mestratge del xef i el seu toc personal en cada plat. Com a principals, llobarro (amb vinagreta de cítrics, tomàquet pera i gel de yuzu) i filet de vedella (rostit amb un cruixent de fruits secs i “nyàmera”), que novament ens acosten la cuina de fusió catalana/oriental.

De postres, carbassa, mousse de regalèssia, geleta d’espècies i pralinè d’anous pacanes; tatin de poma, codonyat de poma, crema de vainilla i teula d’ametlla; el nostre tiramisú; i formatges amb la nostra melmelada del dia).

TRINXAT

Recordem que el jove reusenc, Ferran Cerro després dels seus estudis a l’escola d’Hostaleria de Cambrils va començar a fer estatges al Celler de Can Roca i a l’Arzak, per ja entrar a treballar amb la Carme Ruscalleda i amb el Sergi Arola, a Madrid. Amb aquest important bagatge va decidir obrir el seu restaurant a la seva ciutat natal i així va inaugurar a dues passes de la plaça del Prim el Ferran Cerro Restaurant. El local és petit, només per a 28 comensals, llarg i estret, amb una decoració amb pedra vista, ceràmiques, fusta clara i parets blanques. Allí ofereix una cuina avantguardista, creativa, que busca combinació de sabors, gustos, textures, de la matèria primera comprada diàriament pel patró al mercat de Reus, que està pràcticament enfront del restaurant. Una oferta de plats suggestius, de peixos, carns i sobretot verdures, que fan les delícies dels comensals, sense oblidar les postres que estan sublims. La carta de vins té unes 40 referències. L’oferta gastronòmica es fonamenta en tres menús, amb plats a escollir d’una carta curta basada en el producte que és molt fresc i tractat al moment, amb un gran treball d’elaboració i presentació. Menú S (curt): snacks de benvinguda, 1 primer, 1 segon, 1 postre i petit four (de dimarts a divendres migdia, excepte festius, beguda inclosa, 20,00. Menú M (mitjà): snacks de benvinguda, 2 primers, 1 segon, 1 postre i petit four (beguda no inclusa), 35,00; Menú L (llarg): snacks de benvinguda, 2 primers, 2 segons, 2 postres i petit four, beguda no inclosa, 55,00.

Carrer Sant Joan, 22 (43201). Tel.: 977 945 142. Horari: de 13,30 a 15,30 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@fcrestaurant.cat Web: www.fcrestaurant.cat

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross