MILESSIMÉ

Per als amants de la bona cuina italiana, tota una referència a Barcelona la constitueix el Don Giovani Ristorante, situat a l'interior de l'hotel NH Collection Constanza, del carrer Dei i Mata, a la part posterior de l'Illa Diagonal.

FÁBIO I ANDRÉ 0

Obert en 2014, el restaurant disposa d’un agradable i lluminós menjador, sota la direcció professional de Fabio Torrano, amb decoració de trattoria per a uns 45 comensals.

SALA

Propietat d’Andrea Tumbarello, ofereix una autèntica i molt bona cuina italiana, que elabora amb molt encert i productes d’excel·lent qualitat el xef Andre Parma. La carta de vins i caves té una quarantena de referències espanyoles i italianes. El vi de la casa és el Branciforti, 19,00. Sorprèn gratament la gran varietat i apetitosa oferta culinària.

En la nostra visita a l’establiment vam començar degustant la focaccia i la mortadel·la italiana amb grisinis casolans. A continuació el plat estrella de la casa que és sens dubte l’ou millesimé, un rovell d’ou de corral, caviar de tòfona, làmines de tòfona i crema de ceps i tòfona fresca, certament exquisit. Segueix uns raviolis d’albergínia i el risotto de boletus, fontina i tòfona, un arroz cuit en brou de ceps, amb formatge parmesà i làmines de tòfona fresca de temporada. I tanquem amb els spaguetti allà carbonara l’originale, feta amb pasta al dente amb guacamole, rovell d’ou, pebre negre acabada de moldre i formatge pecorino. Com a postres, l’escuma de xocolata negre al 63% amb ametlla granet carameli·litzada.

FABIO PONIENDO PIMIENTA

Entre les moltes especialitats que té a la carta podem també recomanar especialment burrata pugliese; tagliatelle amb tòfona negra; tagliata de vedella; tiramisú; panna cotta i cannolo siciliano.

MENJADOR

Fent una mica d’història podem dir que Andrea Tumbarello, nascut en Marsala (Sicília), la gastronomia sempre ha estat molt present en la seva vida, encara que té formació d’economista. Va arribar a Espanya per primera vegada al març de 1989 de vacances, es va enamorar del país i es va establir a Madrid, mantenint el seu despatx a Milà. En 2005 acudeix a sopar per primera vegada al restaurant Don Giovanni, situat a 200 metres de la seva casa a Madrid i sorprès per la dolenta qualitat de la pasta sol·licita parlar amb la propietària, que li ofereix el traspàs del local; ho accepta i en un temps rècord passa de client a cuiner de Don Giovanni, i finalment es queda amb la “trattoria” en propietat. Decideix abandonar el seu despatx a Milà per dedicar-se en cos i ànima a aquest restaurant del districte del Retiro. El ”sabor Tumbarello” es va estendre anys més tard a Marbella i Barcelona.

 

ESPAGUETIS

Un altre segell que li distingeix és el seu carro d’olis, amb més de 40 varietats diferents, entre espanyols i italians i els seus restaurants disposen de 20 tipus de sals procedents de tot el món, alguns vinagres d’excel·lent qualitat i un assortiment d’embotits italians. Cal destacar també el servidor de pebre, un dels més grans que he vist.

BARRA

Don Giovanni ofereix, a més de la carta, un Menú de dilluns a divendres per 22,00 euros.

 

C/ Déu i Mata, 69-99 (08029). Tel.: 93 281 15 00. Horari: dinar de dilluns a diumenge 13:00 - 16:00; sopar de dilluns a diumenge 19:30 - 23:30. Tanca agost. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Garatge. Terrassa. 1 menjador privat per fins a 50 comensals. dongiovanni.nhcollectionconstanza@nh-hotels.com web: http://www.dongiovanni.es/

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross