Durant els mes de febrer són molts els restaurants dels municipis la Costa Daurada y Les Terres de l’Ebre que celebren les Jornades Gastronòmiques de la galera.

Un dels millors que hem tingut el plaer de degustar és el que ofereix el Rodamar, de L’Ampolla. Un menú gastronòmic molt complert i exquisit que combina encertadament producte de qualitat amb elaboració dins d’una cuina creativa, a càrrec d’Hector Roda.

Un conjunt de plats que combinen la cuina mediterrània, de mar i muntanya amb els tocs orientals que aporten nous sabor exòtics als condiments y productes de les Terres de l’Ebre.

Comencem  amb l’aperitiu amb una crema de carbassó  i cebes “civera” amb toc d’alls tendres i gotes d’oli d’oliva. Arriba l’homenatge al Delta amb una vistosa presentació que recorda les escultures metàl·liques del passeig marítim de la localitat i que aporta una ostra amb aire de galeres, un bombó de foie “micuit” amb anguila fumada i una oblea mar i muntanya amb cruixent de carxofa.

Com entrants, caldo dashi amb tempura de galeres, ou a baixa temperatura i cruixent d’algues i pop amb lingot de patata i crema de pastanaga amb una mica de pebre que li dona un toc picant. Després l’arròs a la llauna amb carpaccio de galeres, cruixent de calçots i tocs de romesco; i “carré” de garrí fet a abaixa temperatura i salsa joishy. Tot exquisit.

Com a punt final, la delícia d’un suflé de xocolata amb gelat de vainilla. Tot plegat amb vi de la DO Terra Alta, aigua, selecció de pans i cafè, per 40 euros. No us ho perdeu.

Disposa de dos menjadors a càrrec d’Eduard Roda. El Servei, a càrrec de Naty, molt professional i amable. La decoració elegant. Millor el menjador del primer pis amb la cuina a la vista i a través dels seus grans finestra els belles vistes de pins i de la mar.

Passeig de L’Arenal, 10. (43895) L’Ampolla. Tel.: 877 91 32 62 y 636 846 611. Horari de 13,00 a 16 i de 20,30 a 23,00. Tanca dilluns, 1 setmana al gener i 2 setmanes a l’octubre.  [email protected] www.rodamar.com