Situat al costat de la plaça major de Renau, un dels pobles més petits del Tarragonès, ocupant l’antic castell, en el cim de l’encisador municipi i enmig d’un paisatge natural embolicat de vinyes d’una gran bellesa, trobem el restaurant Les Tines.

EQUIP.JPG

A sol 15 Kilòmetres de Tarragona, a set minuts de Valls i a una hora de Barcelona aquest establiment té una curiosa entrada en la que ens dóna la benvinguda una antiga premsa i un cup que es pot contemplar a través d’un vidre. Al menjador principal, que té una capacitat per fins a 60 comensals, destaca per les grans llums modernes del sostre, la pedra vista de les parets i detalls de bon gust com els antics morters de marbre i la petita bóta de vermut de poble, que s’ofereix al comensal un cop assegut a la taula. El restaurant disposa de salons rústics decorats curiosament de manera senzilla, així com d’una agradable terrassa, pel bon temps, amb vista al poble i a la comarca.

SALA.JPG

La cuina és la tradicional de la zona, amb productes de proximitat i temporada, on destaquen les cassoles a l’estil de l’àvia i sobretot les carns rostides en una gran brasa situada dins del menjador i cuinades davant dels clients. Des del 2014 matrimoni Lluís Ramon Maideu i Josefa Pulido porten aquest establiment, ell com a xef i ella a les sales, oferint una cuina de línia catalana mediterrània, amb un menú tancat, a 22 euros amb iva inclòs, en el que es pot triar entre 7 entrants, 7 segons i 7 postres, vi de la casa i aigua. Entre els primers, faves a la catalana; amanida d’enciams de colors amb formatge, fruita seca i una vinagreta de taronja i mel; escarola amb romesco i bacallà estellat; caragols dolços i picants al nostre estil; canelons de confit d’ànec i foie… i entre els segons, peus de porca l’estil tradicional; braons de corder al forn; llonganissa de pagès a la brasa; xai a la brasa amb guarniment, entrecot de vedella ecològica dels Pirineus (amb suplement de 4 euros); i en les postres, mel i mató; pastís de formatge; pastís de xocolata i nous; crema catalana… I en temporada, calçotades.

Celler amb una dotzena de referències.

C/. de Peralta, 3 (43886) Renau. Tel.: 977 62 05 96 i 620 47 79 52. Obre diumenges, dilluns i dijous de 10 a 17 hores per esmorzars i menjars i divendres i dissabtes de 10 a 23 hores. Tancament setmanal: dimarts i dimecres. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Correu electrònic: lestinesderenau@gmail.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross