menjador    

 

El primer que impressiona en arribar a la Boscana, situada a prop de la petita població leridada de Bellvís, és el seu esplèndid marc físic. Com en un autèntic "Relais & Chateaux" entrem en uns amplis jardins arbrat amb estany i ànecs inclosos, piscina i luxoses instal·lacions arquitectòniques. En una d'elles es localitza el restaurant línies arquitectòniques avantguardistes, tota una joia gastronòmica, sota la batuta des del 2007 de Joel Castanyé, el més jove de la família a la qual pertany el conjunt.joel

Cuiner vocacional, Joel sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola. Utilitza i tracte amb gran delicadesa les matèries primeres de màxima qualitat, sovint provinents de la mateixa horta i de proximitat, que un cop elaborades suggereixen un gran nombre de matisos en textures i sabors en la seva cuina d’autor, creativa.

Un cop segut a taula en un menjador amb vista a través dels grans finestrals a l’espai natural exclusiu i de decoració minimalista molt original, s’invita al comensal a passar a la cuina per assaborir els aperitius, veien com els cuiners preparen les elaboracions, una bona entrada a la gastronomia de La Boscana. De retorn a la sala el comensal pot triar entre el Gran Menú La Boscana, ideal per conèixer el conjunt de la cuina, 125,00; amb maridatge opcional més 50,00; El Menú Germans Castanye, 95,00, i maridat opcional més 35,00; i el Menú Mare Roser, 55,00 (caps de setmana i festius, 62,00) i maridat opcional més 25,00.

El Gran Menú compren els snacks: mantega d’oliva; formatge feta fet a casa; peixet fregit amb brandada; arlette ibèrica, croqueta líquida de pernil de glà; orella de porc; sopa de meló i pernil; i fruita de Lleida. Les Tapes: maduixa perlada; ametlla en gelat amb caviar d’esturió Imperial 000; enciam, festuc i verat; espàrrecs blancs amb botarga; pinyons en mató i anxova; espardenyes al natural; gamba en tàrtar i gelat de salsa rosa; roger en suquet; bacallà, les cocotxes al pil-pil; seqüències d’au; pollastre amb escamarlans, i vedella els lletons amb citronel·la.

IMG_0419

De plats, peix del dia amb sopa de peix emulsionada amb oli i, a escollir, vaca de Galícia en salsa dels seus ossos o porcell en dues coccions o colomí a la “crepaudine”. I els postres, peres de Lleida al vi; pinya en tatin i gelat d’alfàbrega; i xocolata, llima i gingebre. Els dolços pel cafè, arròs amb llet i orellanes de fruita de Lleida.

El servei és d’alta escola, molt professional. Les atencions són màximes. El celler compte amb més de cinc-centes referències de vi, -a cura de la sommelier Àngels Chiriboga que també fà de cap de sala, juntament amb Albert Graells-, entre els quals destaquen els vins de les comarques lleidatanes i d’altres indrets de l’escenari vitivinícola internacional, com són la resta d’Espanya, Alemanya, França o Hongria. Té el premi Cartavi durant 3 anys consecutius. La “Guia Gourmand” el va designar ”Restaurant Revelació 2017”. I des de novembre del 2016 té la estrella Michelin. Conta també amb 1 sol Repsol.

Autovia A-2 sortida 477 direcció Bellvís. Ctra. L-V3311 Km. 4 Bellvís (25241). Tel.: 973 56 55 75. Tanca dilluns i dimarts i del 31 de desembre a 31 de gener. Horari: de 13:00 a 16:00 de dimecres a diumenge i de 20.00h a 23:00h de divendres a dissabte. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross