El restaurant més recent del Grup de Ricard Camarena va obrir el 2015 i se situa en el centre de la capital, concretament als baixos del singular i bell espai gastronòmic del Mercat de Colón, amb una decoració minimalista i una capacitat per fins a 120 comensals. El seu nom respon a Habitual i ofereix una cuina de línia mediterrània que realitza als fogons el xef Diego López.

DSC05775.JPG

També respon al nom de Cuina confortable en què les verdures tenen un gran protagonisme. La gran majoria dels productes que es cuinen procedeixen dels voltants per què el restaurant apel·la a la memòria i es basa en receptes tradicionals per recuperar sabors que s'han revisat i actualitzat per l'equip de Ricard Camarena. Habitual és la seva visió de la Mediterrània. Pels milers de forats de la seva pell es colen centelleigs gastronòmics de les costes italianes, de les illes, de la Provença francesa, i influències culinàries des de Girona fins a Tarifa.

Entre les especialitats destaquen mozzarella farcida de esgarraet gratinada, 4.50/ud; rillette de tonyina amb pa sard i salsa tàrtara, 8.50 mitja ració; bistec tàrtar estil "vitello tonnato", 8,00 mitja ració; arròs melós de tonyina, pebrots rostits i pinyons, 15.50; lluç de palangre a la flama, caponata siciliana; 14.20; costella d’angus rostida i fumada a la mantega negra, 21,00; canelons gratinats de pollastre a l'ast, 13.80; parpatana de tonyina rostida, fonoll i llimona, 16.50; brioix rostit i amarat amb bescuit glacé de llet merengada, 13.20; carrot cake "habitual", 7.50; flam de tres llets, nata muntada i nous caramel·litzades, 7.80. També ofereix un menú per 17,50 euros i un menú degustació per 28,50.

La sala la dirigeix Alba Serrano, sota la coordinació de Juanma Llorens. El celler té unes 40 referències.

Recordem que la cuina de Ricard Camarena ve marcada pels productes de proximitat que li ofereixen el seu rebost: el mar i l'horta. El cuiner té una relació molt especial amb agricultors de València que conreen per a ell, en exclusiva, les verdures i hortalisses que posteriorment cuina als seus restaurants. La seva proposta gastronòmica es caracteritza pel sabor i per la temporalitat del producte. La cuina de Camarena està plena de matisos: àcids, picants, cítrics, amargs... una proposta molt personal i innovadora que ha anat forjant des de 2001. Camarena ha revolucionat la forma d'elaborar brous, sucs, fons... gairebé sense utilitzar aigua i aprofitant la humitat dels propis productes que cuina. Aquestes noves tècniques s'han vist plasmades en el llibre 'Caldos. El Codi del Sabor’ que es va publicar al novembre de 2015. El prestigiosos cuiner valencià compta amb una estrella Michelin i tres sols Repsol per ‘Ricard Camarena Restaurant’ i a més regenta el seu local més eclèctic ‘Canalla Bistro' (un Sol Repsol) al barri de Ruzafa; 'Central Bar', el bar del Mercat Central, i 'Habitual', la seva visió gastronòmica de la Mediterrània occidental al Mercat de Colón. Durant el mes de juliol de 2016 va inaugurar Canalla Bistro Mèxic a Ciutat de Mèxic.

També té al Mercat de Colón dos espais: 'Ricard Camarena Colón' dedicat exclusivament a albergar esdeveniments i celebracions privades, i 'Ricard Camarena LAB', la seva aula d'I + D on també realitza cursos de cuina.

C / Jorge Juan, 19 (Mercat de Colón - Planta Inferior) 46004 València. Tel .: 96 3445631. Horari: De 13.30 a 15.30 i de 20.30 a 23.00 hores. No tanca excepte el dia de Nadal i dia d'any nou. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament Terrassa. Correu electrònic: reserva@habitual.es. Web: www.habitual.es

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross