El reusenc Joan Urgellès, després d’estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i treballar en restaurants de la localitat marinera, va iniciar la seva singladura professional com a xef del teu propi establiment l’any 2007.

taula-copia

El primer que sorprèn gratament al entrar al restaurant és l’excel·lent decoració de la sala, coquetona, barroca amb aires modernistes i minimalistes, jugant amb els colors i les formes, tot una conquesta de la germana del propietari, que és interiorista. La capacitat és per a 40 persones. La direcció a càrrec d’en Manuel Aznar. Un servei molt professional i proper.

Tot a una gran altura, però sobretot la cuina, una cuina formidable de línia mediterrània amb tocs orientals i creativa, d’autor i de mercat. Una cuina molt treballada i pensada en la que cada plat és un festival de gustos i textures molt ben combinades i que posen de relleu el mestratge i il·lusió que posa el xef en les seves elaboracions.

La carta de vins que té unes 100 referències recull diferents D.O.s especialment de les comarques tarragonines. El vi de la casa és el Clos Montblanc Xipella, 12,00.

Entre les especialitats per gaudir d’aquesta excel·lent cuina cal apuntar l’amanida de llamàntol sobre tomàquets confitats, ceps a la brasa, lamines de carbassó, caviar Codium, vinagreta de olivada i cruixent de porro, 20,00; gambes en tempura de tinta de calamar i oli de sèsam, 16,00; filet de vedella amb foie fresc, fruites variades i suc de rostit a l'aroma de vermut Miro, 23,00; bacallà amb crepa de ceps, cloïsses, oli de tòfona i textures de moniato, 20,00; i en les postres, coulant casolà amb crema de cafè i sorbet de mandarina, 6,00; cruixent de poma amb xocolata calenta i sorbet de poma verda, 5,00. El restaurant també ofereix un Menú per 20,00 euros i un Menú degustació per 30,00. El preu mitjà és de 40,00 euros.

Per la nostra part, en aquest menjador de contrastos de modernitat amb paret de pedra vista, unes altres de color negre, molt poca llum que dóna un aire molt intimista, encara que les taules estan molt bé il·luminades per focus des del sostre, hem optat en la nostra visita pel menú degustació: D'entrada un blody Mery que acompanya els aperitius, croqueta , delicada, cremosa, franfurt gustós i creatiu i un original cornet de brandada de lluç. No falta l'oli 100 arbequina de Mallafré, amb tres tipus de sals i torradetes de pa.

De primer plat, bao fregit amb tartar de salm i maionesa de kimchi, exquisit i creatiu; segueix broquetes de gamba en tempura de curri pipes i negra de calamar, en un festival de gustos mediterranis destacant el producte principal; després un plat molt de moda actualment ben resolt i combinat, tartar de tonyina vermella, anguila del Delta fumada; continua una elaboració molt original, torrada de secret ibèric confitat, compota d'enceba dolça gelee de moscatell amb figues, jugant en un contrast interessant d’agredolç harmoniós i ben conjugat.

Tampoc deixa indiferent els escamarlans a la pedra amb vapor d’arròs i amanida de porro i bambú; sublim el remol a la brasa, trinxat de botifarro i bacon, truita cruixent de ceps, un mar i muntanya d'autor i la culminació del dau de brao de vedella cuit a baixa temperatura, ben treballat al punt adequat de cocció. En les postres, borratxo d’anís sobre mato fresc, una rematada dolça per acabar un àpat memorable, amb tres serveis de pa i vi de les comarques de Tarragona.

Carrer Aleus, 7, 43301. Tel.: 977 34 21 78. Horari: De 13,30 a 16,30 i de 20,30 a 23,00 hores. Tanca diumenge. Master card i Visa. 4B, Master Card i Visa. Aire condicionat. joanurgellesrestaurant@gmail.com Web: www.joanurgelles.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross