És el restaurant gastronòmic de l'hotel Mercer Barcelona, propietat de Pedro Molina, i se situa a la planta baixa del mateix, al costat de la terrassa. Inaugurat al 2012, el Mercer Barcelona és un innovador hotel boutique 5GL Monument situat en el cor del Barri Gòtic de la Ciutat Comtal, molt prop de la Catedral. El Mercer ocupa una sèrie d'edificis de gran valor arquitectònic, construïts sobre una part de la muralla romana de l'antiga Barcino.

Mercer Restaurant Sala 03 copia.jpg

Conserva restes de diferents períodes històrics, recuperats per l'equip del prestigiós arquitecte Rafael Moneo -premio Príncep d'Astúries 2012-, per rescatar un valuós patrimoni i integrar-ho a la moderna arquitectura de l'hotel. El Mercer Restaurant se situa en aquest entorn únic, singular i exclusiu, que constitueix el marc ideal per gaudir de la proposta gastronòmica del prestigiós xef Harry Wieding: Una cuina catalana de mercat, genuïna, honesta i amb arrels, que aposta pel respecte a la tradició i el producte local.

Mercer Restaurant Sala 04 copia

Nascut a Alemanya, Harry es va traslladar a Blanes (Girona) amb 5 anys i és un cuiner autodidacta. Es va interessar per la cuina des dels 12 anys, quan la seva mare va obrir un restaurant. Diu que va aprendre de les “millors mestres”: la seva mare i la seva àvia. Ha treballat amb els xefs Antonio Ferrer, Paula Casanovas o Felip Planes. I ha estat xef del Restaurant Sant Pere del Bosc (Lloret de Mar, Girona) aconseguint la distinció de “Restaurant de l'Any 2013” per la Guia Gourmand i del Restaurant Estrella de Plata (Barcelona). Guanyador del premio “Cuiner jove de l'any” en 2013 per la “Acadèmia Catalana de Gastronomia” (ACG), així com de dos Sols Repsol, concedits per la “Guia Repsol”. I des de començaments de l'estiu de 2016 es va incorporar com a xef del Mercer, comptant amb Marc Ramos, com a segon de cuina.

Dirigeix amb professionalitat l'elegant menjador de decoració moderna i minimalista, amb capacitat per 28 comensals, Jonathan Manturano, que exerceix també de sumiller atenent un celler amb unes 170 referències. Preu del vi de la casa, 28,00.

Mercer Cuina Harry Wieding & Marc Ramos 01 copia.jpg

Entre les especialitats podem destacar musclos a la brasa, 15,00; risinni de gambes amb sabayón de safrà, 18,00; foie en escabetx, fruites del temps i herbes del nostre hort, 23,00; penegal de la Costa Brava, amb crema de pa, farigola i piparra, 25,00; sepietas de la Costa a la brasa, amb mongeta verda i fonoll, 20,00; gamba de Palamós a la brasa, 12,00; pollastre de Payés, rostit amb peres d'estiu, 26,00; colomí de Bresse, amb lioneses farcides de la seva “botifarra”, 49,00; soufflé d'avellana amb gelat de vainilla, 12,00; sablé de fruites del temps amb María Luisa i germinats, 13,00; pruna a la brasa, amb el seu sorbet i gingebre, 8,00. També ofereix un menú degustació “Mercer”, 65,00 (begudes no incloses).

Degustar l'excel·lent cuina d'Harry en un marc tan singular és un dels grans plaers gastronòmics que atresora Barcelona.

Carrer dels Lledó 7 (08002) Barcelona. Tel.: 93 310 74 80. Horari: De 19:30 a 23:00 hores (tancat migdies). Tancament setmanal: dilluns i diumenge. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcacoches. Terrassa (“pati dels tarongers” - pati interior descobert). 1 menjador privat (torre de defensa nº28 de l'antiga muralla romana de Barcelona) para fins a 14 comensals. Correu electrònic: info@mercerbarcelona.com Web: www.mercerbarcelona.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross