La tercera generació de la família Macarrilla es fa càrrec en solitari del restaurant familiar que afronta una nova etapa després d’una reforma del local inaugurada aquest mes de novembre.

Quatre jornades gastronòmiques amb cuiners de renom i amics del territori centren els actes de celebració d’aquest referent de la cuina marinera i tradicional a Cambrils.

Els germans Eduard i Xavier “Macarrilla” Martí, de 31 i 35 anys d’edat respectivament, són la tercera generació de Casa Macarrilla, un referent gastronòmic de la cuina marinera i tradicional de Cambrils que, enguany, commemora els 50 anys de la seva obertura. Després de diferents actes per celebrar l’efemèride, Casa Macarrilla aborda una nova etapa amb una reforma integral del restaurant realitzada durant l’octubre per tal de poder tornar a l’activitat durant el mes de novembre, precisament, el mes en què l’any 1966 l’avi Eveli Martí “Macarrilla” i Montserrat Rom varen obrir el restaurant.

Els actes previstos per aquest novembre consisteixen en 4 jornades on la gastronomia serà molt present de la mà dels dos cuiners de Casa Macarrilla acompanyats per cuiners del municipi i de la zona que oferiran un menú a 50 euros on descobrir noves experiències, els nous valors de la cuina cambrilenca o rememorar la història de la gastronomia del restaurant i de la població.

El passat dijous, 10 de novembre va tenir lloc la primera trobada amb un sopar a les 21.00 hores que va comptar amb la col·laboració de Joan Urgellés. Sota el títol de 'Sensorial experience', una proposta a sis mans Joan Urgellés, Xavier i Eduard Martí van jugar amb els sabors, textures i sensacions úniques. Contrastos de fred i calents i degustar un aperitiu amb els ulls tapats van ser part de les propostes.

El dilluns, 14 de novembre la proposta Bombolles ancestrals ens proposarà una col·laboració amb Joan Llaberia del restaurant l’Original de Cambrils a més de Xavier i Eduard Martí amb un maridatge exclusiu amb caves Torelló que oferiran un tast guiat durant la vetllada per part de Paco Torelló.

El dijous, 24 de novembre, menú a 8 mans entre Rubén Campos del restaurant Club Nàutic Cambrils; Arnau Bosch de Can Bosch i Xavier i Eduard Martí oferiran 'Sensacions' una proposta de les generacions més joves de tres referents de la cuina de Cambrils, un menú únic i irrepetible per sorprendre els comensals amb les creacions personals d’aquests joves xefs.

Finalment, el dissabte 26 de novembre la proposta 'Orígens', que en aquest cas serà dinar comptarà amb tot un referent de la cuina i la tradició a Cambrils, Joan Pedrell de Can Gatell oferirà conjuntament amb Eduard i Xavier Martí una proposta on la història i la tradició seran present en un menú en què els fideus a banda seran els protagonistes. La reivindicació de la cuina marinera serà l’essència d’aquest àpat amb el qual finalitzaran aquestes propostes gastronòmiques de celebració dels cinquanta anys.

L’Eduard i el Xavier “Macarrilla” Martí són dos joves xefs que han viscut i han crescut entre plats, fogons i taules de restaurant. La seva joventut comporta també un important pòsit d’experiència. El repte, després de 50 anys de Casa Macarrilla, i prendre aquest repte en solitari és mantenir-se com un referent de la cuina marinera amb propostes de sabors tradicionals però amb tècniques i presentacions d’avantguarda.

L’Eduard Martí “Macarrilla” té 31 anys. Va estudiar a l’Escola d’Hosteleria de Cambrils i després de realitzar pràctiques en diferents establiments va incorporar-se, ara fa 11 anys, a treballar amb el seu pare al restaurant. En aquests anys, ha guanyat la galera de plata l’any 2006, la ruta de la tapa que li va permetre ser el cap d’equip de la tapa Sant Miguel a Barcelona i ha participat en esdeveniments amb Saborea España a Madrid. Recentment, ha fet una estada al Restaurant Tucan de Miami (USA) per conèixer noves tècniques i estils de cuina.

El Xavier Martí “Macarrilla” té 35 anys des de jove ha estat tant a la sala com a la cuina de casa seva. Ha treballat a restaurants de Madrid i ha fet estades a Barcelona i Milán i ha participat en diferents concursos de cuina. Ha guanyat les darreres edicions de la ruta de la tapa de Cambrils i ha participat en esdeveniments com Madrid Fusión de la mà de Saborea España així com en show cookings amb Caves Torelló, entre d’altres. Segons Xavier Martí “sóc conscient que em trobo en un moment creixement i per això al febrer vinent faré una estada intensa al restaurant de Juan Mari Arzak amb tres estrelles Michelin”.

L’any 1966, fa 40 anys, Eveli Martí “Macarrilla” i la seva esposa Montserrat Rom varen obrir Casa Macarrilla. De matinada, l’avi Eveli sortia a pescar mentre l’àvia Montserrat posava a punt el restaurant per rebre els comensals del dia i poder-los oferir la cuina que després de la pesca i amb producte fresc del mar el feia l’Eveli des del ranxo de bordo fins als primers fideus rossos que se servien a taula en un restaurant.

Anys més tard la segona generació s’incorporava als fogons i a la sala de Casa Macarrilla, Xavier Martí i els seus germans Eveli, Carles i Montserrat van créixer entre la cuina i la sala d’aquell restaurant fins que Xavier Martí va acabar fent-se càrrec i essent el propietari d’aquest referent de la cuina marinera de casa nostra.

Després d’anys d’experiència diversa i d’haver viscut també enter la cuina i la sala de Casa Macarrilla, la tercera generació formada per Xavier i Eduard “Macarrilla” Martí afronten un nou repte des dels cinquanta anys d’història del restaurant, oferir una cuina basada en els sabors de la tradició però amb tècniques i presentacions més vanguardistes. Els dos germans han volgut afrontar aquest repte amb una reforma inaugurada el novembre, el mateix mes que ara fa cinquanta anys els seus avis van obrir aquest espai de tradició i gastronomia de Cambrils.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross