El restaurant ‘Disfrutar’, dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ha estat triat avui Millor Restaurant de l'Any 2015 per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, que també ha reconegut al cuiner Arnau Bosch i a l'Escola Hofmann d'hostaleria.

Els premis, que es lliuraran el proper mes de maig de 2016, s'han fet públics la nit del 9 de desembre durant un acte dels acadèmics celebrat en el restaurant Via Veneto de Barcelona.

DISFRUTAR.jpg

Disfrutar

‘Disfrutar’ ha estat triat Millor Restaurant de l'Any perquè, segons el jurat, els seus responsables "han estat capaços de crear amb una forta empremta personal, una nova experiència gastronòmica", partint del nou paradigma de la cuina instaurada pel Bulli de llibertat absoluta, i no subjecte a cànons preestablerts.

Casañas, Castro i Xatruch, que durant més de quinze anys van participar activament en el desenvolupament de la cuina creativa del Bulli, van iniciar una nova etapa en el restaurant ‘Compartir’ a Cadaqués (Girona), i a la fi de 2014 van obrir a la capital catalana ‘Disfrutar’, que fa poc ha obtingut una estrella Michelin, i que en no més un any ja ha rebut diversos reconeixements.

El premi al cuiner jove i emprenedor ha estat per Arnau Bosch, del Restaurant Can Bosch, de Cambrils, perquè, després de tres generacions i seguint les directrius del seu pare, Joan Bosch, ha sabut continuar en aquest projecte respectant la tradició culinària del país, però amb la vista posada en una constant renovació.

ARNAU BOSCH.JPG

Arnau Bosch

També ha destacat l'Acadèmia com la seva cuina, de base mediterrània i de mercat, ha evolucionat de cuina marinera a cuina avantguardista i d'autor, sense oblidar la tradició culinària catalana.

El premi especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia ha estat per a l'Escola Hofmann, creada per Mey Hofmann després de formar-se a les millors escoles i cuines de tota Europa, i sentir la necessitat de compartir les seves experiències.

MEY HOFMANN.JPG

Mey Hofmann

L'Escola Hofmann es va obrir al 1983 a Barcelona quan, en aquest moment, l'hostaleria era molt poc reconeguda des del punt de vista mediàtic i social, i per a això es va envoltar de grans professionals perquè els alumnes aprenguessin matèries tan complexes com a química culinària o dret mercantil, alguna cosa insòlit i destrossador per aquell temps.

També va impartir idiomes com l'anglès i el francès perquè l'alumne pogués estudiar i aprendre receptes de llibres estrangers, o simplement fer stages en restaurants a França o Anglaterra.

Des de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia s'ha remarcat que l'Escola Hoffman va canviar el concepte d'escola de cuina, sent la primera a convidar a grans mestres cuiners com Arzak o Ducasse, perquè ensenyessin les seves noves receptes i mètodes als alumnes.

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició atorga anualment a cuiners, restaurants, professionals o institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana uns premis a els qui, al llarg de l'any, han destacat com a millor restaurant, i millor cuiner jove, i atorga a més un premi especial de l'Acadèmia.

El periodista, gastrònom i historiador Néstor Luján i un grup de gastrònoms va fundar en 1989 l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, seguint el model d'altres Acadèmies Europees de Gastronomia fundades al llarg del Segle XX, com la francesa, la italiana, la lombarda, la internacional, l'espanyola o la basca, amb les quals té relacions institucionals.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross