Sergio i Javier, els germans Torres, ens ensenyen cada dia com preparar receptes originals, saboroses i assequibles en el seu programa de televisió (TV1).

Els programes els enregistren en diferents espais del territori nacional i el passat dijous, 31 de maig, en motiu dels Jocs del Mediterrani ho han fet a Tarragona, concretament al costat de l’amfiteatre romà, al parc de les granotes, amb vistes al monument bimil·lenari i al Mediterrani. Tot un desplegament de càmeres, estris i tècnics, i els protagonistes, Sergi i Xavier, que a la vegada van presentar de manera informal als mitjans informatius tarragonins el seu segon llibre: “Torres a Cuina” (també hi ha versió castellana).

Aquest llibre recull les receptes presentades a la tele amb tots els trucs i consells dels autors per treure el màxim profit dels productes de temporada i obtenir resultats d'alta cuina a l'abast de tothom.

Els vaig conèixer va molts anys, quan encara no eren coneguts, al restaurant de l’hotel El Rodat, de Xàbia.

Avui ens han explicat que la seva afició a la cuina va començar quan tenien vuit anys, i tot ho deuen a la seva àvia Catalina. Gràcies a ella van descobrir el món de les olors i dels sabors que es perfilava als mercats, que recorrien junts.

Després de formar-se amb el mestre Josep Lladonosa, van iniciar un camí per separat que els va dur al cor de les cuines de grans xefs, com ara Jean Louis Neichel, Pedro Subijana, Alain Ducasse, Santi Santamaria o Philippe Rochat. Al cap dels anys, i amb l'experiència adquirida, les seves trajectòries van tornar a unir-se per dur a terme projectes a Xàbia, Brasil i Barcelona, on va arribar l'estrella Michelin l'any 2010, amb el restaurant “Dos Cielos”.

“Ha estat un viatge intens i meravellós, en el qual hem après i hem gaudit molt, per bé que mai no hem perdut de vista els nostres orígens”, ens van explicar, afegint una important notícia: “Tanquem Dos Cielos i el 26 de juny inaugurem un nou restaurant al barri de Les Corts, de Barcelona, “Nau dels Somnis” que serà tot gran esdeveniment, ja que han rehabilitat una nau de 800 metres quadrats; hi haurà 3 cuines amb una central on els comensals (uns 65) menjaran al seu voltant, a més de I + D, formació, projectes socials, etc. Certament serà un restaurant gastronòmic que busca l’excel·lència, al costat de més coses. Ens fa molta il·lusió”.

A Tarragona han preparat 2 programes en honor als Jocs Mediterranis que començant el pròxim 22 de juny. En el primer presenten una amanida de caragols de mar i salsa de romesco; i tonyina a la romana. En el segon, musclos a l’allet; i arròs a la brasa. S’emetran els dies 24 i 25 de juny.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross