Des de l'any 1989, José Ángel Rodríguez, oriünd de Galícia, amb el suport de la seva dona, Tere, ofereix en aquest restaurant situat a peu de carretera, a uns pocs quilòmetres del nucli urbà de Lleida, una cuina marinera, basada en productes de primeríssima qualitat, arribats cada dia de les costes de Tarragona i Galícia.
Cuina mediterrània i cuina gallega de peix i marisc, elaborada pel xef Hèctor Rodríguez, sens dubte, una excel·lent marisqueria marinera i de producte. El local té una capacitat per a 45 comensals i disposa d'una elegant decoració on predomina la fusta i s'assembla a una cabina d'un vaixell. El dirigeix el patró, José Ángel Rodríguez. El celler té unes 180 referències de la majoria de les denominacions espanyoles i està a càrrec de Víctor Vidal. Ofereix 5 varietats de pa que es fornegen a la casa.
Per a l'estiu compta amb una agradable terrassa. És recomanable descarregar l'aplicació de la pàgina web per veure les fotografies dels plats. Té un 8,5/10 a la Guia Gourmand.
En la nostra darrera visita a aquesta catedral gastronòmica de la Terra Ferma hem degustat exquisideses com l’oli de Belianes, els bunyols de bacallà amb maionesa de tinta de calamar, musclos amb vinagreta i tomàquet, pica-pica de llagostins de Sant Carles de la Ràpita; “perbeces”, gambetes vermelles de Tarragona amb salsa tàrtara, amanida d’escamarlans amb vinagreta de pera, carpaccio de gambes i turbot a l’Orio; de postres, la deliciosa rebosteria casera: Els “canutillos” de crema, la bomba de xocolata, el borratxo i un sorbet de mojito.
El restaurant també ofereix el Menú de l’Àngel, per 45,00 euros i el Menú del Xef, per 60,00 euros. Villa del Corpus (D.O. Rias Baixas), 19,00.
Adreça: Ctra. N-II, km 457,5. (25194) Lleida. Tel.: 973 27 27 28. Fax: 973 26 02 98. Horari d'13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,30. Tanca diumenge nit, dilluns i primera quinzena de gener, divendres, dissabte i diumenge de Setmana Santa i primera i segona setmana d'agost. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 3 menjadors privats per fins a 60 comensals. Correu electrònic: carballeira@carballeira.net. Web: www.carballeira.net