Certament sorprèn molt positivament descobrir aquesta joia gastronòmica a les comarques de Lleida, que ofereix no només un marc físic magnífic sinó també una qualitat culinària extraordinària. La Boscana, situat als afores del municipi de Bellvís, en el Pla d’Urgell, és un restaurant familiar amb un estil de cuina tradicional que no renuncia a la innovació. Utilitza i tracte amb gran delicadesa les matèries primeres de màxima qualitat, sovint provinents de la mateixa horta i de proximitat, que un cop elaborades suggereixen un gran nombre de matisos en textures i sabors.

_MG_0393 copia.jpg

Joël Castanyé Daniel, cap de cuina des del 2007, és el petit dels tres germans de la família Castanyé. Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola. Els seus germans, Jordi i Rubén són els Maitres Sommeliers, sota la batuta de la mare, Roser Daniel i Verdeny, que dirigeix el complex.

_MG_0879 copia.jpg

El primer que et captiva al arribar a la finca La Boscana, de 50.000 m2, és trobar el esplèndid jardí arbrat, amb un petit estanc i les edificacions fantàstiques de l’establiment, la masia, amb habitacions per pernoctar malgrat que no és hotel, el restaurant de línies arquitectòniques avantguardistes i la sala de banquets. Tot un conjunt que et deixa bocabadat.

Un cop segut a taula en un menjador amb vista a través dels grans finestrals a l’espai natural exclusiu i de decoració minimalista molt original, s’invita al comensal a passar a la cuina per assaborir els aperitius veien com els cuiners preparen les elaboracions: Mini llonganissa; pa amb tomàquet; festucs en tempura; croquetes de ceps i foie; cacauet mimétic; obulato amb arròs salvatge; oliva esfèrica; salmó aburi; copa ibèrica; poma amb vodka, remolatxa i llima; préssec amb sangria blanca, ofereixen aquesta entrada a la gastronomia de La Boscana. De retorn a la sala arriben els plats, que en el Gran Menú degustació Germans Castanyé, ideal per conèixer el conjunt de la cuina, comencen per una degustació de 4 varietats d’oli d’oliva arbequina DO Garrigues; iceberg amb aigua de meló; 
esfera de rosa, lichi i gerds; amanida de llamàntol nacional 2016; navalles amb consomé de pollastre; caneló de la Mama Roser; rap amb suquet d'espàrrecs bladers i blancs; colomí a la crapaudine amb puré de patata ratte; sopa de citronella amb llima, llimona i clau; i deu maneres de menjar xocolata Guanaja al 70% de Valrhona. Mignardisses: Diamant de xocolata, cookie de xocolata; bombó té llimó; roca d’ametlles i xocolata especiat; xuxo de crema catalana; pinya colada. Preu, 56,00; amb maridatge opcional per 20,00 (Preu sense IVA 
Servei de pa, oli i dolçaines, 3,00)

_MGL0901 copia 2_MGL1021 copia 2_MGL1161 copia 2DSC05606

També ofereix, a més de la carta, un Menú de la Mama Roser (tradició) amb 5 plats, per 36,00 i maridat opcional per 16,00.

El celler compte amb més de tres-centes referències de vi, entre els quals destaquen els vins de les comarques lleidatanes i d’altres indrets de l’escenari vitivinícola internacional, com són la resta d’Espanya, Alemanya, França o Hongria. Ha rebut el premi Cartavi 2015.

Adreça: Autovia A-2 sortida 477 direcció Bellvís. Ctra. L-V3311 Km. 4 Bellvís (25241). Tel.: 973 56 55 75. Tanca dimarts i del 31 de desembre a 18 de gener. Horari: de 13:00 a 16:00 de dilluns a diumenge i de 20.00h a 23:00h de divendres a dissabte. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Correu electrònic: joel@laboscana.net. Web: www.laboscana.net

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross