Situat en la plaça d'entrada a la població, Siberites sorprèn gratament als comensals, en primer lloc, per la decoració del menjador, molt acurada, combinant elements clàssics amb moderns, llums d'èpoques passades amb aranyes, parets de pedra vista, decorades amb botelles de vins de la Terra Alta i un gran mapa que situa les varietats de vinya de la comarca. Les taules són àmplies i separades; amb bones estovalles, coberteria i cristalleria. Els serveis, impecables, moderníssims.
La segona agradable sorpresa és la gastronomia que ofereix, ben elaborada i molt treballada. Una cuina que segueix una línia tradicional evolutiva, amb tocs personals, a partir de productes propers i amb acurades presentacions i predominant els crus. Totes les postres són casolanes.
La jove parella David Moseguí i Elisa Borras, de Ginestar, porten amb molt encert la gerència i la cuina d'aquest establiment. David va començar a treballar en diferents restaurants de les comarques tarragonines, fins que al 2012 entra a la cuina de Sibarites, en la seva anterior ubicació. Després del canvi de lloc i amb el suport de l'Elisa, es fa càrrec als inicis del 2017 del restaurant.
Cal considerar també molt positiu l’equip que atén amb molta amabilitat i diligència la sala que té una capacitat per a uns 40 comensals; aconsellen i informen amb precisió de la composició de cada plat. El celler és molt ampli amb més d'un centenar de referències de vins principalment de la Terra Alta.
L’oferta culinària es concreta en dos menús,un Menú diari: 11,00 i els caps de setmana: 21,00. I el Menú Gourmet, 29,00, que recomanem perquè permet conèixer més extensament la cuina de l’establiment. Compren 5 aperitius, bunyols de bacallà amb all negre, tartar de tonyina amb síndria, parmentier de patata amb ou i tòfona, tataki d’ànec amb poma i fruits vermells i arròs negre de calamar amb maionesa cítrica; un segon a escollir, entre lluç al vapor amb gnocchis d’espinacs o civet de porc senglar amb codonyat i parmentier; i postres, també a escollir entre xocolata i avellana o mandarina, iogurt, crema de fonoll i oli d’oliva. Ambdós menús inclouen pa, aigua i vi. Un referent a la comarca.
Plaça de la farola, 4. (43780) Gandesa. Tel: 977 420 515. Horari: de 13,00 a 15,30. Dijous, divendres, dissabte i festius també de 20,30 a 22,30. No tanca. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: sibaritesgandesa@gmail.com. Web: http://sibaritesgandesa.negocio.site