Situat a la zona de la Llosa, de Cambrils, prop de l’Escola d’Hosteleria i Turisme, es troba Rincón de Iruña, un acollidor restaurant amb un menjador interior per uns 50 comensals i una terrassa per a l’època d’estiu amb capacitat per a 60 persones. L’establiment manté el nom del primer propietari que era de Pamplona, Iruña, i des de fa més d’una dècada està en mans de Verónica Herrero de Prat que ofereix en els seus fogons cuina basca molt ben elaborada. Els seus plats estan fets amb tradicionals receptes de productes de la seva terra com les anxoves del Cantàbric, el txuletón, el bacallà Iruña, el tronc de lluç a l’estil Ondarroa, l’orada a la sal...
La carta s’inicia amb una gran varietat d’entrants freds i calents, seguit de sopes i cremes i continua amb peixos, marisc i carns: destacant la crema de bolets amb llagostins i encenalls de foie, 12,00; el pop a la gallega, 14,10; el carpaccio de vedella a la ‘hierbabuena’ 15,50; el llenguado a la graella, 20,75 i el filet de vedella al foie, 22,50. En el capítol de les postres hi trobem el borratxo de mango amb gelat de coco, 7,50; el valencià 7,50, el pastís de formatge amb gelat de poma farcida, 7,50, etc. Té una referència de vins de diferents D.O. com Conca de Barbera, Montsant, Costers del Segre, Priorat, Ries Baixes, Rueda, Tarragona, Terra Alta, Empordà, Rioja, Ribera del Duero i unes altres, constitueixen el celler del restaurant, que compta amb un servei amable i eficaç. L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona li va atorgar el Premi 2015 al millor Restaurant visitat per l’entitat. Un reconegut guardó per a la bona labor gastronòmica que ve desenvolupant aquesta xef a Cambrils.
C/ General Belgrano, s/n., (43850) Tel.: 977 365182 i 653 894 732. Tanca dimarts. Visa, Master Card i American Express. Web: www.elrincondeiruna.com. Facebook: rincondeirunyarestaurante.