A primers d’any és moment de fer balanç del que ha estat l’any què hem deixat enrere i ja és història. És hora de fer un repàs dels millors records gastronòmics del 2015 gaudits a les taules dels restaurants amb estrella Michelin que hem visitat. Aquests són els inoblidables plats i elaboracions culinàries que més ens han agradat:
- L’ostra del Delta amb salicòrnia i gelat de citronella, de les Moles, Ulldecona.
![LES MOLES OSTRA copia.jpg](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/les-moles-ostra-copia.jpg)
- La bullabessa, de Via Veneto, Barcelona.
![VIA VENETO BULLABESSA copia.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/via-veneto-bullabessa-copia.jpg)
- Caviar de pèsols de Cambrils amb xips de carxofa, de Can Bosch, Cambrils.
![CAN BOSCH PESSOLS.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/can-bosch-pessols.jpg)
- Guisat de llamàntol del país amb cigrons en 2 textures i suquet amb el seu coral, de Villa Retiro, Xerta.
![VILLA RETIRO LLAMÀNTOL.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/villa-retiro-llamc3a0ntol.jpg)
- Melós de vedella cuit a baixa temperatura durant 12 hores amb parmantier de patata, de Nectari, Barcelona.
![NECTARI MELÓS DE VEDELLA.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/nectari-melc3b3s-de-vedella.jpg)
- Verdures, de Cinc Sentits, Barcelona.
![cinc sentits verdures.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/cinc-sentits-verdures.jpg)
- Niu de marisc, gamba de Palamós, escamarlà, cloïsses, espardenyes i una mica d’arròs sec, de Els Tinars, Llagostera.
![ELS TINARS NIU.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/els-tinars-niu.jpg)
- Tàrtar de filet de vedella amb ou i llesques de pa torrat, de La Cuina de Can Simón, Tossa de Mar.
![LA CUINA DE CAN SIMON TARTAR copia.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/la-cuina-de-can-simon-tartar-copia.jpg)
- Colomí rostit sobre arròs melós amb el seu suc de cocció al perfum de vi de Xerès, de Hofmann, Barcelona.
![HOFMANN COLOMÍ.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/hofmann-colom.jpg)
- Arròs negre de calamar, de Roca Moo, Barcelona.
![ROCA MOO ARROS NEGRE DE CALAMAR.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/roca-moo-arros-negre-de-calamar.jpg)
- Explosió St. Honoré, gelat de xocolata i maduixa, espuma de menta i crispetes caramel·litzades, de Caelis, Barcelona.
![CAELIS.JPG](https://guiagourmand.cat/wp-content/uploads/2022/10/caelis.jpg)