Al 1967 el matrimoni format per José Llambrich i Teresa va obrir l'hotel Ampolla Sol, a manera d'hostal per a hostes i restaurant a la primera planta, situat enfront del port pesquer de L'Ampolla, amb el nom de Sol. A ell pot accedir-se per l'Avinguda Marítima R. Pous, 8 pujant unes escales fins a la primera planta o per la part posterior, mitjançant un accés directe a peu de carrer del Mig, 8, en la qual hi ha una petita terrassa.

IMG-8228 copia M.JPG

Més tard, les filles d'aquest matrimoni, Tere i Juani, van prendre les regnes del restaurant, i al poc temps, una joveneta Teima Caballe Llambrich, filla de Tere i amb tan sol 16 anys d'edat, es va posar als fogons del mateix al costat de la seva àvia materna. Amb ella va experimentar la passió per la cuina i la motivar a formar-se culinàriament, a l'Escola d'Hostaleria de Barcelona, a l'Escola Hofmann i a la cuina del prestigiós xef Carles Gaig.

Actualment, fa ja 15 anys que el Restaurant Sol en mans de la xef Teima Caballe, ofereix una variada selecció de la rica gastronomia del Delta, sense oblidar la millor cuina marinera, alimentada dia a dia pel peix fresc del port pesquer de la localitat. L'estudi de les tècniques culinàries i la dedicació Teima es fa patent en alguns plats que partint dels productes de proximitat de la zona i sense oblidar la tradició dels fogons d'aquesta terra que besa el mar evolucionen cap a creacions d'autor, com aquest arròs amb ortigues de mar que està sensacional o els ous “poché” amb angules, que al costat de l'ostra “japo” justifiquen la visita a l'establiment, sense oblidar els plats de sempre, com la mariscada dels vivers del Delta, l'arròs caldós amb llagostins i escamarlans o el “tartar” de tonyina Balfegó, entre uns altres.

Al llarg de tot l'any aquest restaurant familiar ofereix jornades gastronòmiques entorn de diferents productes: ostres, galeres, arròs, ruta de tapes (aquest any amb un sándwich d'ostra), etc. I l'hotel, que té la categoria de 2 estels i ofereix 22 habitacions dobles amb vistes excepcionals, ostenta el segell de gastronòmic.

Dirigeix la sala que té una decoració marinera i una capacitat per uns 80 comensals, Pep Caballé Llambrich. És molt lluminós a través dels grans finestrals perquè el comensal pugui gaudir també de les vistes, que són ja insuperables si s'opta per la petita balconada a manera de terrassa (si el temps ho permet). El nombre aproximat de vins i caves diferents del celler és de 54 i el vi de la casa és el Nuviana, 8,70.

Entre les especialitats de la carta destaquen les cloïsses a la marinera, 16,50; escalivada amb peu cruixent, 10,90; ostres 4o, 8,00; rap rostit al forn, 19,70; arròs negre Sol, 13,90; arròs amb ortigues, 17,00; llenguado en “tempura”, 17,00; entrecot de vedella a la planxa, 16,50; crema catalana 4,00; “Brownie” amb gelat vainilla, 4,50; “menjar blanc” 3,50.

També ofereix un menú per 17,00 euros i un menú degustació per 30,00. El preu mitjà d'un menjar se situa sobre els 22,00 euros.

Carrer del Mig, 8 (43895) L'Ampolla. Tel.: 977460008. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00 hores. Tanca: Dimecres i de l'11 de desembre a l'1 de febrer. American Expres, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Correu electrònic: informacio@hotelampollasol.es. Web: www.hotelampollasol.es

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross