Fran López està apostant molt fort per la superació del seu restaurant Vila Retiro, esforçant-se al màxim no només per mantenir i consolidar la seva estrella en la guia Michelín que fa ja uns anys que la té, sinó, fins i tot, aspirant a tenir una segona.

Aquesta dedicació s’observa en entrar al menjador de l’establiment que en els darrers temps l’ha renovat totalment, millorant decoració, espai entre taules, que només ha deixat sis, canviant mantelleria que és de fil, quadres nous a les parets i, molt singularment, augmentant en nombre el servei de sala, amb 4 cambrers i el maïtre i sumiller Javier Campos, de gran professionalitat i que té cura d’un celler amb unes 400 referències.

11336895_10206372697496862_8137639939316505855_o

I tot això sense descurar un àpex la seva cuina que segueix sent impecable oferint plats excel·lents de cuina tradicional mediterrània innovats amb la creativitat del xef, que és molta. Plats plens de sabors, textures, colors per a delícies de paladars exigents, com l’arròs de costa i no, un arròs cremós amb sípia, galeres pelades, cruixent d’anguila del Delta i tempura de salicornia, 24,00; el guisat de llamàntol del país amb cigrons en 2 textures i suquet amb el seu coral, 34,00, la gamba del Mediterrani, 32,00; el foie mi-cuit, 20,00, tot un clàssic de la casa; el peix de la llotja, s/m.; el llobarro salvatge, 28,00; la cua de bou, 24,00; el colomí rostit, 23,00; sense oblidar els apertivos, iniciats amb oli de Pinell de Bray amb 3 tipus de sal , i seguits de bombó de pesto, trampantajo d’oliva negre; popets i corvall fumat al moment, fals cava (suc de poma verd alb gembigre i escuma de yusu) i lapetita amanida Cessar.

I, naturalment les postres, amb l’assortit de formatges, 14,00 i el citrus, què és un sorbet de taronja sangüina amb textures de cítrics de la pròpia horta, merenga i gelatina de tarogina, 12,00; entre altres exquisideses.

11428102_10206372694176779_1176777058395343111_o

Vila Retiro també ofereix un Menú degustació per 62,00 euros que maridat amb vins puja 25,00 euros més; un Menú Homenatge, 90,00, maridat amb vins 35,00 euros més. Al migdies té el menú de l’arròs, 48,00 i de dimarts a divendres no festius, el Menú executiu, 35,00 (preus sense iva).

A destacar també els 4 tipus de pa: blanc, de nous, de calçots i de mantega, una autèntica delícia.

Inaugurat l’any 2006 el restaurant és complementa amb un petit hotel spa amb encant de només 7 habitacions i 2 suites que ocupa un edifici construït l’any 1882 per Josep Fontserè, mestre d’Antoni Gaudí, i catalogat com a edifici modernista colonial.

Està envoltat per un jardí exuberant, amb plantis tropicals, arbres centenaris, salts d’aigua, coves i llacs i ocupa una finca molt tranquil·la dins de la població de Xerta, a uns 10 kms. de Tortosa per la carretera que va a Mora la Nova.

11357166_10206372699056901_3797341168890608041_o Adreça: Molins, 2. (43592) Xerta. Tel.: 977 47 30 03. Tanca diumenge nit, dilluns i de 15 de gener a 15 de febrer. Aparcament. Correu electrònic: [email protected] Web.