Puerto Madero és un barri de Buenos Aires que es caracteritza pels molts restaurants que hi ha de cuines de tot el món. I aquest és el nom que l’argentí Emiliano Garavini i l'italià, de Milán, Alejandro Martín, ha triat pel seu segon restaurant a Cambrils (regenten des de fa 15 anys el Al Lamborghini) i que van inaugurar el passat dia 21 de març.
Perquè aquest nou restaurant “asador parrilla” vol ser un establiment de plats de fusió amb una alta cuina bàsicament de carns argentines, italianes i espanyoles, sense oblidar els tàrtars, cebiches, peixos, segons les compres diàries al mercat.
Certament en els primers dies de rodadora Puerto Madero està constituint una nova i grata sorpresa gastronòmica a Cambrils, que de seguir així pot arribar molt lluny, perquè té els condicionats necessaris: Un local petit per unes 30 persones, ben decorat i agradable, amb una bona terrassa, per 30 persones més; una cuina, a la vista dels comensals, de producte de qualitat molt ben elaborada en mans de Roberto Riello, sota la direcció d’Alejandro; un molt correcte celler amb una seixantena de referències, bona relació qualitat/preu i la il·lusió i passió per la feina dels seus propietaris.
En la nostra visita al restaurant hem degustat, una morcilla d’arròs amb formatge de cabra i poma caramel·litzada esplèndida; una esqueixada natural de bacallà, tomàquet i albahaca deliciosa; unes bones gambes en tempura i daus de pop a la gallega; unes costelletes de corder amb patates i carxofes sobre pissarra, tendríssimes; un foie fresc amb papaia, exquisit i un filet Angus amb salsa gorgonzola i salsa de nous, per cantar els àngels. Dues postres, el sorbet desestructurat de fruita de la passió i mascapone, fruits vermells i petazetas, molt original; i unes roquetes de xocolata negra amb salsa de xocolata blanca i nous de macedònia, una autèntica meravella, que per si sol justifica la visita a l’establiment. Tot plegat regat amb un Rioja Marqués de Vargas del 2009 i amb les postres un vi biològic amb gingebre natural.
Diàriament ofereix un menú migdia per 14,50 euros i els caps de setmana per 16,50.
Falten alguns detalls que aniran posant-se en les setmanes vinents; estan començant, però sens dubte pot arribar a ser un referent gastronòmic en les cuines de fusió i carns de la Costa Daurada.
Adreça: Carrer Drassanes, 31. 43850 Cambrils. Tel.: 977 791 783 / 646 55 01 40. No tanca. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,30. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Correu electrònic: restauranteallanborghini@hotmail.com web: www.puertomaderocambrils.com