Prop de 500 establiments hostalers, dels 5.000 existents a la demarcació de Tarragona participen per primera vegada en el projecte Hostelería #PorElClima, emmarcat dins la iniciativa Tarragona #PorElClima.

Hostelería #PorElClima és fruit de la col·laboració entre Coca-Cola, ECODES, la Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i l'Ajuntament de Tarragona, i té per objectiu aplicar mesures en contra el canvi climàtic dins el sector de l'hostaleria.

Joaquim Edo, responsable de comunicació de Coca-Cola Europacific Partners a Catalunya ha posat de manifest la importància i la necessitat d'abordar una gestió hostalera sostenible i a favor del medi ambient. Edo ha afirmat que «el sector de la restauració a la província de Tarragona, i a Espanya en general, té un gran pes i és necessari dur a terme accions que ajudin a reduir el seu impacte en l'entorn».

L’estudi té com a base un qüestionari per saber si els establiments participants en el projecte -prèviament a la pàgina web hosteleriaporelclima.es- apliquen les 29 de les 56 mesures més importants per afrontar el canvi climàtic. Un cop obtinguts els resultats, es crea un perfil privat a la web, que els mateixos establiments poden revisar per així millorar les seves accions contra el canvi climàtic.

Concretament a Tarragona, les conclusions han estat «positives» en algunes de les àrees: el 97% d'establiments estudiats apliquen mesures per a estalviar aigua, com instal·lar reductors del cabal, mentre un 99% recicla. Tanmateix el 98% practiquen l'eficiència energètica, instal·lant bombetes LED.

L’AEHT aliada en el canvi

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, ha declarat que per al sector hostaler «és un magnífic honor formar part d'aquesta aliança i que 484 establiments s’hi hagin adherit», i que des de l'associació que presideix se centraran a millorar els indicadors de percentatge més baixos, com reduir el residu alimentari.

Per la seva part el vicepresident de restauració i sostenibilitat de l'AEHT i propietari del restaurant El Pòsit, Ángel Pérez, ha apuntat que fa cinc anys van iniciar una campanya per a fomentar que les persones s'emportessin les restes de menjar a casa.

Tarragona ha estat la darrera demarcació d'Hostelería #PorElClima a Catalunya a presentar-se, després d'estar a Barcelona, Girona, Lleida i Sitges. En total, més de 5.000 establiments hostalers de tota Espanya participen en el projecte.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross