Hi ha dos tipus de mons: El real i l'imaginari. Sens dubte l'imaginari és més interessant doncs no té límits i ens permet submergir-nos en la fantasia dels somnis. Un dia els responsables d'O Mar van somiar sopar en una cova submergida sota el mar, envoltats de peixos, corals, algues i espècies marines, veient els reflexos del mar en les roques i escoltant els murmuris de les ones en acariciar la pell mullada de la sorra. En el somni van veure llums que sorgien del no-res i il·luminaven amb tènue calidesa l'interior de la cova i sentim com els peixos, llamàntols i altres criatures marines nedaven en un racó amagat però obert a la immensitat del mar.... I d'aquí va sorgir el restaurant al centre de Salou. Una cova submarina acollidora per menjar en el millor ambient.

XEF.JPG

El seu propietari, Luis Sauras, va escollir aquest nom per a l'establiment, que es va inaugurar en 2011, perquè és el mar, d'on surt la matèria primera d'una part important de la seva cuina i com el mar que es recrea en la decoració del restaurant.

El xef és Joaquín Ruiz Oliver que va començar la seva trajectòria professional l'any 1981, formant-se en Cal Morell (Balaguer) al costat del prestigiós cuiner Josep Mª Morell i en diversos cursos impartits per Josep Llanadosa en la Federació d'Hostaleria de Lleida. Ha treballat com a cuiner i com a xef en restaurants de tota la geografia nacional, aprofundint en el coneixement de la rica gastronomia espanyola. Alguns d'aquests restaurants: La Fragata (Cambrils), Sándalo (Ciudad Real), Hotel Boi Taüll Resort (Lleida), Hotel Royal Sun (Santa Susanna), director executiu del grup de restaurants Sa Muralla, Miramar i Rem Vell de Tossa de Mar.

Dirigeix la sala, que té una capacitat per uns 60 comensals i de temàtica simulant una cova submarina, Cristina Briceag, que també exerceix de sommelier, cuidant un celler amb unes 40 referències.

La cuina, molt bé elaborada, és de línia tradicional mediterrània. Entre les seves especialitats podem destacar el caneló casolà de peix i marisc, 12,40; pebrots del piquillo farcits de peus de porc amb foie i bolets, 16,30; tartar de tonyina vermella sobre guacamole, 19,80; mariscada de bou de mar, 67,00; arròs caldós o melós amb llamàntol, 24,00; paella d'arròs vermell amb gambes vermelles, 20,00; rap a l’all cremat amb cloïsses, 22,00; “chuletón” d’Angus de 500 grs., 27,50; tiramisú, 6,00; pastís de formatge amb coulis de fruits vermells, 6,00; pastís de xocolata amb licor, 6,00. També ofereix un menú per 24,00 euros. El preu mitjà d'un menjar ronda els 35,00 i el vi de la casa és El Convidat, 10,50.

Av. Carles Buigas, 29. (43840) Salou. Tel.: 977 383 998. Horari: d'1 maig a 30 setembre obert tots els dies de 13:00 a 00:00 h. d'1 d'octubre a 7 gener: obert de dimarts a diumenge de 13 a 16 i de 20 a 23:30 h. Tancament anual: de 8 gener a 15 febrer. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: reservas@omarrestaurant.com. Web: www.omarrestaurant.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross