A començaments de l’any 2017 en Gaspar Caparó i tres companyes d’estudis de la Universitat gastronòmica Basque Culinary Center, on havien completat un grau de 4 anys en Ciències Gastronòmiques i Arts culinàries, es varen fer càrrec del restaurant Mas Rosich, d’Alcover.

L’objectiu era dur terme el projecte de final de carrera amb els objectius de desenvolupar una cuina creativa, de proximitat i de producte, perfeccionant les tècniques de cocció i elaboració, adquirint experiència i professionalitat dins del sector.

Presentat el projecte i ja amb el títol de “Graduat en gastronomia i arts culinàries”, cadascú d’elles van tornar als seus llocs d’origen i en Gaspar, que és d’Alcover, va decidir continuar la tasca iniciada al Mas Rosich que des de llavors va ampliar el nom: Mas Rosich a la Nostra.

El restaurant es troba als afores de la població, al començament de la carretera que porta a Prades, en un petit turó envoltat de vegetació i d’arbres. Un petit rebedor, amb barra de bar, dona pas a un també menjador minimalista, rural, mediterrani, de colors grisos clars, amb xemeneia i sostre de rajola vista, amb 6 taules, només per a 22 comensals. Celler limitat a 18 referències.

En Gaspar, s'ha format també en restaurants de la zona de l'Alt Camp com a K l’ermità i L'àlamo, a més d'en Atrio (Càceres, 2 estrelles Michelin) i al Celler de Can Roca (Girona, 3 estrelles Michelin). Amb només 22 anys té les coses molt clares i una immensa il·lusió per la cuina que vol fer arribar als seus comensals per aconseguir la seva màxima felicitat a la taula. Per això ofereix una carta, que combina plats tradicionals de productes de gran qualitat amb elaboracions pròpies, d’autor, fruit de la seva imaginació amb resultats plenament satisfactoris, i un menú degustació adaptable als gustos preferents del clients.

Comencen el menú amb un aperitiu de crema de verdura amb tiribec amb tempura; continua una excel·lent taula d’ibèrics i seguidament uns caramels farcits de paté de pollastre casolà amb melmelada de tomàquet que al igual que el rap cuit amb llimona sobre una base d’amanida russa, evidència la creativitat del xef sense estridències donant tocs diferents als plats, com també amb el guisat vegetal de ceps, carxofa i carxofa en tempura. Arribem a la proba de foc que es supera amb nota, d’un arròs, en el nostre cas a la basca, de cocotxes de bacallà i cloïsses; i culminem amb un deliciós turbot al pil pil de xiribia, emplatat a la mateixa taula. També són per llepar-se’n els dits l’assortit de rebosteria casolana, variat i molt gustós. Menú degustació, 28,00 sense begudes, 42,00 amb aigua, cafè i maridatge de vins. Preu mitjà de l’àpat, 30,00. Vi de la casa: Montsant i Terra Alta, 15,00/12,00.

Crta Mont-ral s/n km. 1 (43460) Alcover. Tels.- 685 987 477. Horari: de 12,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,30. Tanca dilluns i dimarts. Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Correu electrònic: masrosichalanostra@gmail.comWeb: www.masrosichalanostra.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross