width=

El matrimoni Ramón Vives i Montserrat Invernon van inaugurar Les Espelmes l’any 1970,  al Coll de Lilla entre Valls I Montblanc, en plena natura de bosc, a una altura de més de 500 metres, que ocupa un espai des del qual es pot contemplar el Camp de Tarragona i, en l’horitzó, el mar Mediterrani, gaudint d’unes vistes certament excepcionals.

 width=

La zona no disposava en aquells anys de llum elèctrica i per les nits s’il·luminava totes les taules amb espelmes. Inicialment el restaurant es va denominar “Mirador del Camp de Tarragona” però popularment era conegut com “Les Espelmes”, de manera que amb el pas del temps es va optar per aquest nom.

 width=

Des d’un primer moment la seva molt bona cuina tradicional justifica sobradament la visita a  l’establiment situat quasi a la part més alta del Coll de Lilla. I sobretot en temporada per les seves calçotades.

 width=

El restaurant disposa de diferents menjadors, de rústica decoració amb tocs elegants. Ofereix una carta de plats molt saborosos de cuina catalana tradicional, principalment d‘excel·lents carns, que elabora amb gran sapiència culinària Montserrat, mentre que Ramon dirigeix les sales. width=

Disposa també d’un important celler amb unes 300 referències de vins i caves. El vi de la casa és de les comarques tarragonines. El servei és molt amable.

 width=

En la nostra recent visita vam degustar, desprès  dunes olives, secallona i patates xips, i un aperitiu amb torradeta de salmó amb formatge frecs i crema d’alvocat; i una confitura de tomàquet, mousse de formatge i “kikos”, els calçots amb la seva salsa, que malgrat d’estar al final de la temporada estaven tendres i bons; i unes favetes saltades amb pernil i encenalls de foie.

 width=

Com a segons, l’espatlla de xai “churro” al forn, que es desfà a la boca i uns saborosos peus de poc amb fesols del ganxet. De postres un sorbet amb fruits del bosc, cafès i “petit fours”. Productes de qualitat ben elaborat que justifiquen que malgrat la gran capacitat del restaurant, els caps de setmana no tingui cap taula buida.

 width=

Carretera Nacional 240, km. 28. (43800) Valls. Tel.: 977 60 10 42. Horari de 13,00 a 16,00. Tanca dimecres i del 27 de juny al 4 d’agost. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per fins a 130 comensals. Correu electrònic: restaurant@lesespelmes.com Web: www.lesespelmes.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross