Són molts els restaurants de la Costa Daurada en els quals es menja molt bé i un nombre més reduït en els quals es menja extraordinàriament bé, amb un menú que pugui qualificar-se de memorable. Entre ells, està La Goleta, situat al costat de la platja dels Capellans, de Salou. El comensal des de la seva taula pot gaudir, a més de les exquisideses culinàries que elaboren amb summa cura, d'unes vistes marines magnífiques que fan més satisfactori l'àpat.

taula.JPG

En la nostra última visita hem pogut provar el següent menú degustació que ha satisfet totes les expectatives:

D’aperitiu, copeta de gaspatxo i mini Sandwich d’emmental. Contínua la tosta d’anxova del Cantàbric amb tomàquet casé; montadito de rap, llagostins, salmó i margallons; tartar de tomàquet amb anguila; calamar farcit amb arròs salvatge; cocotxas de lluç al pil pil; popets en la seva tinta; caldereta de rap; milfulls amb reducció d’oporto (vedella, foie, compota de poma i bolet); remol amb ceps amb curri de safranoria; i com a postres, milfulls de crema pastissera amb maduixes, nata amb frambueses i aràndanos amb melmelada de maduixes; panacota amb gerds i tofé; i copa de iogurt amb mango i fruits vermells.

Recordem que aquest restaurant és va inaugurar l'any 1986, per Emilio Vicente, que des de llavors ho dirigeix.

Per arribar a ell, des de Salou, hem d'agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i agafar el carrer Gavina que baixa a la platja i mor pràcticament davant de l'establiment, a uns 30 metres de l'encreuament. A més disposa d’aparcament privat tancant pels seus clients.

Accedim a la Goleta pel bar, en el qual és pot prendre l'aperitiu i, si escau, fer l'espera més breu. Ja en el menjador, que té una decoració marinera, el comensal pot gaudir d’unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja, des dels grans finestrals; i més encara si es situa en la terrassa de vidres.

Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d'opcions culinàries, dins d'una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, que inclou plats de cuina d’autor i de notable elaboració. És una cuina de mercat que fonamentalment s'assorteix de peixos i mariscs frescs de la nostra costa, elaborats amb encert i bona tècnica pel xef José Antonio Martínez i el seu equip.

equip.JPG

Equip

I molt a prop el xiringuito, tocant la sorra, per bones paelles i menjars informals de platja.

Platja dels Capellans. Gavina, s/n. (43840) Salou. Tel.: 977 38 35 65. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit d’octubre a abril inclosos i els dies 24, 25 i 26 de desembre. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aparcament.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross