La historia del Grup Ramonet comença amb una petita bodega del segle XVIII situada en ple cor del barri de la Barceloneta. Can Ramonet, amb olor a vi i sabor d’anxoves, és un dels llocs de tota la vida, ple de contagiosa alegria i amb una cuina oberta ininterrompudament. El saber fer dels Ballarín-Vall-llaura-Francés s’estén al llarg de tres generacions entre olles, cassoles, botes i vi, treballant tots junts en família.
Actualment el grup compta amb quatre locals a la Barceloneta: la bodega la Fresca, una de les referències del barri en tapes, racions i platillos en un ambient distès; la botiga gourmet i de vins Vinoteca; Can Ramonet, l’emblemàtic restaurant ubicat a la casa més antiga del barri i el més jove, El Nou Ramonet que va néixer fa 7 anys i darrerament ha inaugurat una etapa gastronòmica amb personalitat pròpia.
El Nou Ramonet, dirigit per l’Ana Sánchez, fidel a l’original en tracte humà i culinari, també en nom, però amb un format més divertit i versàtil, s’ha embarcat en un trajecte reformista sota l’assessorament de Jordi Herrera (xef del restaurant Manairó a Barcelona), qui ha donat una volta a la carta amb plats nous de cuina marinera de la Barceloneta com a base però amb una visió més gastronòmica i mimada.
Seguint l’estela de Can Ramonet amb immillorable producte del mar, la nova visió gastronòmica en el Nou Ramonet és un projecte de llarg recorregut, en el que es manté la base de la cuina marinera tradicional i es reorienta cap a un camí culinari propi amb personalitat marcada que resulta en una atractiva i actual proposta gastronòmica. La nova carta s’acaba de presentar i, a més de mimar presentacions i canviar tècniques de cocció, ja ofereix plats nous, actuals, alguns d’ells del receptari històric de Can Ramonet però revisats des de l’actualitat gastronòmica; plats temperamentals, amb caràcter propi i que busquen ser memorables.
La nova proposta manté la relació qualitat-preu que caracteritza les propostes de Grup Ramonet. Algunes de les tapes i plats sorgeixen de la unió entre la cuina pròpia dels Ramonet i la voluntat per sorprendre al comensal que regeix la nova mirada a la carta. Són elaboracions com la coca de sardines amb tomàquet sec i sofregit d’albergínia i ceba dolça; els bunyols de bacallà al pil pil, o el mar i muntanya de melós de vedella i gamba blanca; i entrants com l’amanida de pop, bolets i oli d’alfàbrega; la sopa de pescadors amb ou escaldat, pa torrat i allioli, o els cigrons amb botifarra negra de peix a la cassola.
La visió modernitzadora es trasllada a la carta de dinars i sopars, que manté el seu accent marcat en arrossos i peix. La nova carta introdueix l’arròs cremós de formatge sec al romaní, els canelons de bou de mar amb xips de peix i torrades, el rap rostit amb patates i botifarra negra o l’orada en suquet de cranc i porros a la grega. En el marisc, es promocionen i mimen les presentacions i en la carta de carns s’ofereixen, entre d’altres, el garró de xai amb escalunyes glacejades o el melós de vedella de llet amb alls tendres.
El Nou Ramonet s’inicia amb una llarga barra a l’entrada per àpats informals, aperitius i vermuts i diverses sales. Vins a copes, cerveses d’importació i tapes per gaudir del gran finestral dividit de l’entrada, o dels seus barrils, i carta per compartir en una taula sense estovalles. Informalitat ben entesa, colors nàutics i ambient amable. El mar, el barri i el producte en estat pur són l’essència del restaurant amb identitat gastronòmica en ple barri de la Barceloneta. Un espai privilegiat amb una cuina oberta ininterrompudament. L’arquitectura del Nou Ramonet permet crear una sala a mida per grups, en la intimitat de grans i encantadors reservats aptes per formacions de 25, 50 i fins a 60 comensals.
Adreça: Carrer de Carbonell, 5, 08003 Barcelona. Tel.: 932 683 313. No tanca. Horari: De 12 a 24 hores, horari continu cuina oberta. 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Parking privat. Salons privats per 25, 50 i 65 pax. reserves.elnouramonet@grupramonet.com. Web