Després del seu brillant pas pel Abac i El Racó de Ca Fabes, el prestigiós xef Xavier Pellicer va obrir al començament del 2015 la seva cuina al públic en el restaurant Céleri, de Barcelona, que té les verdures ecològiques de temporada com a base de la seva carta, amb alternatives per vegans, vegetarians i carnívors en un espai sense divisions entre la cuina i el menjador. Es tracta del restaurant més personal de Pellicer, situat en el Passatge Marimon, al costat de la remodelada Avinguda Diagonal.

CUINA

Cuina

Amb capacitat per 55 comensals, la decoració del Céleri és obra de la interiorista Sandra Tarruella, qui ha dissenyat un espai obert, desenfadat i modern en el qual regnen materials nobles com la fusta, la pedra o el ferro. L'atmosfera del local és informal perquè no hi ha taules vestides amb estovalles, sinó grans barres en les quals els comensals comparteixen l'experiència gastronòmica amb altres persones, a més de les taules, de diferents altures. Per accedir al Céleri s'ha de travessar el Woki Organic Market, situat en la planta superior i descendir per les escales a la planta inferior, en el final de la qual es troba una agradable terrassa amb sostre de vidre. El propietari és el gastroempresario Guido Weinberg, que té també el Tribu Woki (restaurants Barraca, a la Barceloneta; Barracuda, a Castelldefels; Carmelites Tapes i Carmelites Vermutería, al Raval; Woki Organic Market, a la Plaça Catalunya; Woki Platja, a la Barceloneta, i els supermercats bio al barri de Gracia i la Sagrada Família).

Céleri ofereix un estil de cuina mediterrània de sabor tradicional, amb Pellicer al capdavant d'un equip de cinc cuiners. El restaurant proposa una cuina oberta en un espai sense divisions on les taules de treball del xef s'estenen fins al comensal, establint així un diàleg entre tots dos. El públic pot estar al costat dels cuiners veient tot el procés d'elaboració del plat, des que es cuina fins que se serveix i es porta a la taula.

La carta proposa platerets gastronòmics per degustar amb la sensibilitat actual, és a dir, a força de productes sans i de proximitat. L'eix conductor es basa en verdures de temporada de primeres qualitats sobre les quals Xavier Pellicer reinterpreta tres versions a gust de les diferents opcions d'alimentació: sobre un mateix ingredient hi ha una versió per a vegetarians, una altra per vegans i una tercera pels quals volen completar-la amb el sabor d'una carn o un peix.

XAVIER PELLICER 1.jpg

Xavier Pellicer

Entre les especialitats podem destacar l'humus de llentia vermella, pebre i flors, 7,50; carxofes confitades, musclos i safrà, 8,50; gaspatxo de remolatxa, tomàquet i raïm, 7,50; albergínies confitades amb butifarra del perol, 11,50; patata Macaria, mongetes tendres i bolets, 10,50; peix salvatge de llotja a la planxa amb mini verduritas de l'hort de Jacques, 17,80; costella de porc tandoori, codonys i chalota confitades, 12,80; tatin casolana del dia, 6,50.

La carta es completa amb una selecció de vins naturals de proximitat, ecològics i biodinàmics que provenen de Catalunya, França o Itàlia.

Una cuina, en definitiva, que s'interessa a realçar els productes que se seleccionen dels proveïdors i potenciar el seu sabor gràcies a la depurada tècnica que utilitzen.

Passatge Marimón, 5 (08021). Barcelona. Tel.: 93 252 95 94. Tanca diumenge. Horari: de 12,00 a 16,00 i de 20,00 a 00,00. Web

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross