Els principals representants del sector turístic de la Costa Daurada, més concretament els responsables dels patronats de turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la provincia de Tarragona han organitzat una trobada en el hotel Gran Palas, de La Pineda, amb els mitjans de comunicació per tal de presentar i analitzar els temes relacionats amb el sector turístic de la Costa Daurada durant l’any 2017.

REPRESENTANTS A L'ESCALA

En aquesta roda de premsa, Martí Carnicer (Diputació), Benet Presas (Salou), Mercé Dalmau (Cambrils), Pere Segura (Vila-seca) i Marta Álvarez (FEHT) han explicat les previsions de l’ocupació durant la temporada 2017, el Pla de Promoció conjunt, la diversificació turística i el turisme esportiu, previsió i evolució del mercat rus i les inversions en l’oferta d’allotjaments. Les conclusions més destacades han estat les següents:

  • De gener a juny, les pernoctacions a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, han augmentat un 7%.
  • Es preveu que enguany se superi el rècord de 19,7 milions de pernoctacions a la Costa Daurada.
  • El turisme esportiu es posiciona com un segment molt important per desestacionalitzar la temporada.
  • S'estima que l'Aeroport de Reus aconseguirà un increment d'activitat del 29%.

TAULA

Ens trobem a les portes de l’estiu i tots els indicis fan pensar que als municipis del centre de la Costa Daurada -Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda- s'aconseguiran uns nivells òptims d'ocupació. En aquest sentit, Marta Álvarez, ha afirmat que "creiem que superarem lleugerament les xifres de l'any 2016, que ja va obtenir uns percentatges molt positius, arribant a sobrepassar el 90% en hotels". Pel que fa al sector del càmping i dels apartaments cal dir que "també rebran un elevat flux de turistes. En aquest cas, estaríem parlant de més del 85% en el punt àlgid de l'estiu". Per mercats, l'espanyol ha crescut un 8%; l'irlandès ha tingut un increment del 31%; i altres mercats com l'italià (49%); l'alemany (1,3%) o el rus (47%).

LA PINEDA

L'any passat, vam tenir uns 19,6 milions, d'un total de 5.171.590 turistes."El 2016, el sector d'allotjaments a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda va invertir uns 100 milions d'euros i aquest any s'invertiran 100 més, distribuïts en 50 per als establiments hotelers, 40 per als càmpings i 10 per als apartaments, en xifres aproximades”.

Després d'uns anys en que el mercat rus no havia estat tan important als municipis del centre de la Costa Daurada, s'espera que enguany repunti, ha dit Pere Segura, afegint que per tota la destinació el rus és "un mercat estratègic en el qual continuem treballant per tal d’augmentar i consolidar el nombre de turistes que ens visiten cada any. Es calcula que aquest estiu hi haurà un 70% més de places en vols des de Rússia fins a l'Aeroport de Reus".

CAMBRILS TURISME ESPORTIU

La Costa Daurada és una de les destinacions turístiques més importants pel que fa a turisme familiar. Però, per tal de treballar en la desestacionalització de temporada, també s'estan invertint esforços en la promoció del turisme esportiu. Tal com ha indicat Mercè Dalmau, fora de temporada estival, el turisme esportiu significa un dels principals motius de visita. Cal recordar que aquesta Setmana Santa més de 20.000 nens -acompanyats de les seves famílies- provinents dels cinc continents han participat en diferents tornejos. Dalmau, conclou que "estem en una zona amb unes condicions climàtiques i unes instal·lacions esportives i d'allotjament que ens converteixen en una destinació única on practicar futbol, ciclisme, golf, vela, nàutica, atletisme, basquet…".

L’Aeroport de Reus és una de les principals portes d’entrada a la Costa Daurada. Són moltes les famílies que ens visiten gràcies a les 29 connexions que enguany l'Aeroport de Reus té amb diferents aeroports d’Europa, sigui en vols de línia regular o xàrters, que aquest any operen 13 companyies diferents -Transavia, Pobeda Airlines, Stobart Air, Sunway Travel, Rainbow Tours, Barrhead Travel s'estrenen aquest 2017-.

Tal com apunta Martí Carnicer, "l’objectiu de la present temporada és arribar a la xifra d’un milió de passatgers, superant els més de 800.000 de l’any 2016. Per això, s'ha apostat i "hem treballat per aconseguir noves connexions com són Amsterdam, Katowice, Moscow, Londres Southend, East Midlands, Birmingham, Dublín, Glasgow i Londres Stansted. A més, afegeix que hem aconseguit estar connectats amb un nou mercat, Polònia". Així, per enguany s'estima que l'Aeroport de Reus aconseguirà un increment d'activitat global del 29%.

Per una part, totes aquestes dades positives, es poden deure a la inestabilitat geopolítica que existeix en altres destinacions turístiques. Però, també és gràcies a la forta aposta per la promoció que fan conjuntament els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, PortAventura World i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT).

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross