Casa Leopoldo és una casa mítica de menjars que va ser fundada fa més de vuitanta anys en el cor de Barcelona, al barri del Raval.

Més enllà de ser un restaurant, va ser i és un lloc on s'ha concentrat la cultura de la ciutat i del país. És un espai que ha romàs immutable, reflex d'una societat i unes generacions que, pesi haver sofert canvis en estils, personalitats i pensaments, ha seguit sent freqüentat com a centre de reunió d'artistes i personalitats famoses i influents, com Manuel Vázquez Montalbán, Serrat, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Lola Flores, Terenci Moix, Josep Maria Pou, Núria Espert, Joan Marsé, Joan de Sagarra, Maruja Torres, i gent del món de la tauromàquia com José Tomás, Paquirri o Paco March, entre uns altres.

FAÇANA.JPG

Leopoldo, va ser un ferroviari afiliat a la CNT, però entre tots van decidir que la situació resultava insostenible i van fundar al 1929 el precedent de la mítica Casa Leopoldo, un celler al carrer Aurora. Anys més tard, al juliol de 1936 (dues setmanes abans de l'inici de la Guerra Civil Espanyola) s'instal·len al carrer Sant Rafael, al costat de la rambla del Raval, on segueix estant avui dia. Leopoldo era l'avi de Rosa Gil que va regentar l'establiment fins que va tancar fa uns anys.

Al 2017, Romain Fornell i Òscar Manresa ho han reobert amb el mateix esperit d'abans mantenint la cuina tradicional, amb plats espanyols i catalans amb productes de mercat. Un espai per rememorar el passat i compartir plats, dient: "Vinc de part de Pepe Carvalho i posin-me el que vostès vulguin" i admirant les ceràmiques de les parets i els cartells de tauromàquia.

Entre les seves especialitats cal destacar: Anxova del Cantàbric Lolín amb oli d'oliva verge (2 filets), 4,50; croqueta de pernil de gla (unitat), 2,20; pernil ibèric de gla gran reserva Joselito (1/2 ració), 15,00; cua de toro al vi del Priorat, 18,50; el bacallà ‘à brás’ portuguès, 15,50; 'cap i pota' amb cigrons, 15,50; arròs caldós amb llamàntol, 36,00; peix del dia exposat a la vitrina, s/m.; truita a la francesa amb llagostins i pernil, 14,50; calamars a la romana o a l'andalusa, 14,50; 'suquet de peix', 32,00; 'chateaubriand' amb bearnesa (2 pax.) 66,00; pastís tatin, 6,50; pastís de formatge cremós, 6,50.

El preu mitjà ronda els 50,00 euros.

C/. Sant Rafael, 24. (08001 Barcelona). Tel.: 93 441 30 14. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 19,00 a 23,00. No tanca. American Express, Master Card, 4B, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@casaleopoldo.es. Web: www.casaleopoldo.es

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross