Adrià Rubio va cursar els seus estudis de cuina a l'Escola de Restauració de Sant Pol de Mar i seguidament va fer les seves pràctiques al País Basc al costat dels grans mestres dels fogons, Zuberoa i Arbelaiz. També va estar treballant en establiments de la Costa Brava, com el Trull, El Ventall, L'Esguard i ja com a cap de cuina durant dos anys a Ca l'Enric (1 estrella Michelin).

Finalment, amb només 29 anys, el 13 de febrer de l'2017 va fer realitat el seu somni, tenir el seu propi restaurant, Cal Gall, amb el suport de la seva mare, Susana Ruart i de Jesús García, parella de la mateixa.

L'establiment ocupa una antiga casona a la plaça de Sant Feliu de Boada, un petitíssim poble de l'Alt Empordà, a 7 km. de Pals, dels segles XIV, XV, coneguda com a Cal Gall, que en els anys vint va ser comprada per un indià, que la va habilitar com a bar i més tard com a restaurant.

El menjador, amb una capacitat per a uns 40 comensals, conserva el seu caràcter rústic amb parets de pedra i "voltes" catalanes, pintures paisatgístiques de la comarca i taules grans i espaioses, amb detalls de bon gust, vaixella de ceràmica i copes de vidre.

Adrià defineix la seva cuina com "glocal" (global i local), ja que utilitza els productes locals de primeríssima qualitat i de temporada amb elaboracions d'altres cultures gastronòmiques de diferents continents. Certament sorprèn molt gratament localitzar aquesta cuina d'autor, singular i llunyana a la típica cuina de brases tan estesa a la zona, meticulosa, molt treballada i que s'endinsa en l'alta cuina creativa, amb resultats molt positius, ja que les barreges són atrevides però satisfactòries. Una cuina sorprenent amb marca pròpia, que no ha d'espantar pels noms estrangers que apareixen a la carta. Fins a les dues varietats de pa es fan a la casa, estant superb el de "blat de moro" que s'ofereix al costat del de sègol. Celler amb unes 60 referències principalment de la comarca.

Entre les especialitats de la carta podem destacar, després de l'aperitiu de crema de carbassa, cus cus i musclos amb chili dolç, un deliciós foie “mi cuit” casolà amb guanábana, perles de yuzu i remolatxa picant, 12,00; múrgules amb salsa tika masala, ànec semi curat i formatge terrós, 16,00; porchetta de l'Emilia romana amb espinacs a la catalana, maionesa de mole, nous de Macadàmia i gelat de yuzu, 16,00; tàrtar de salmó sockeye d'Alaska amb tzaziki, cacauets i et gran tapsang souchoung, 15,00; bacallà a baixa temperatura amb mole d'espinacs, crema de pinyons i panses amb vi ranci, 18,00; tataki de rossa gallega 100% amb guarnició de temporada (60 dies de maduració, 28,00; moll de l’òs amb sepietes de la costa i kimchie (col fermentada a la casa) i brots de wasabi, 18,00; arròs de pop i múrgules, 18,00; el bosc, exquisit postres de xocolata.

Diàriament, excepte el cap de setmana, ofereix també un menú amb tres entrants, tres segons i tres postres, pa, aigua i dues copes de vi, per 18,00 euros.

En definitiva un restaurant que satisfà plenament als paladars exigents que saben apreciar les textures, l'equilibri en la combinació de productes i els contrastos de gustos i sabors diversos del món gastronòmic actual.

Plaça de l'Esglèsia, 3. 17256 Sant Feliu de Boada. Tel. 972 63 40 68. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 10,30. Tanca diumenge nit i dilluns. Master Card i Visa. Web: www.calgall.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross