A la Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i quan es va casar amb el Joan Maria Mestre va decidir ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant. El seu marit va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, el seu fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina.

TAULA.JPG

És un restaurant familiar, inaugurat el 1999, ocupant els baixos de la seva casa pairal. Joan Maria Mestre i la seva dona, Maria Mercè Serres, van adequar el que abans havia estat l’estable, en un rústic menjador, que conserva la pedra vista i les bigues de fusta; un espai agradable i acollidor, per uns 40 comensals, en el centre de la localitat de Vilaplana.

Ofereix una cuina senzilla, de poble, casolana, però amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons. En definitiva, plats de tota la vida i amb una bona relació qualitat/preu. Les postres també es fan a la casa. El restaurant treballa també molt bé el producte de temporada. Així, cal esmentar els bolets de tardor i l’oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa de Vilaplana condimentat amb espècie.

A la bodega tenen unes 50 referències. El vi de la casa és el Roureda jove, de Vilallonga, 8,00 euros.

Els caps de setmana convé reservar taula anticipadament. Entre les especialitats cal tenir en compte l’escudella catalana, 8,00; canelons casolans de carn, 8,00; macarrons amb formatge, 5,00; rovellons en temporada a la brasa o a la llauna, 10,00; caragols a la llauna, 12,00; bacallà gratinant, amb salsa de romesco o allioli, 14,00; espatlla de corder de llet al forn, 18,80, juntament amb el “xuleton” de vedella a la pedra, 23,00 i el filet de vedella a la pedra, 16,70; cassoleta de rap a la marinera, 17,00 i la carn de caça, estofat de porc senglar, 13,00; i a l’hora de les postres, el coc amb avellanes torrades, 3,50; i la crema catalana com es feia abans, 3,50.

Ca la Peirona també ofereix un menú cap de setmana per 23,00 euros.

Carrer Àngel Guimerà, 1. (43380) Vilaplana. Tel.: 977 81 51 71. Horari de 13,00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30. Tanca diumenge nit, dilluns nit i dimarts tot el dia. Tanca per vacances 3 setmanes per juny i 1 setmana per Cap d’Any. 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament. calapeirona@gmail.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross