Una quarantena de bons gourmets s’han aplegat recentment a Bràfim, a l’espai Gastro Botànic & Co de Casa Padró per assaborir un bon àpat, maridat amb una selecció de cerveses Alhambra, Nòmada i Founders. La innovadora cuina del xef Aleix Magrinyà ha encisat a uns comensals que, amb els paladars ben afinats, han assaborit unes creacions culinàries que no han deixat indiferent a ningú. Els assistents a més, han pogut tastar fins a cincs cerveses diferents, en un magnífic recorregut cerveser conduït per l’inigualable Marino Macias, Beer Sommelier i Beer Ambassador del grup Mahou-San Miguel, la companyia líder a Espanya i amb una gran presència internacional.
El dinar ha aixecat el teló a la terrassa del Bistro 33 amb una ‘Gilda amb verat marinat i pa de cervessa’, ben acompanyada per una Nòmada Natureplis, una cervesa sense gluten i que com ha indicat Marino Macias «respon a la visió d’una cervesa pils tradicional adaptada i amb un nivell d’alcohol més baix que a la República Txeca».
L’ambient distès ha presidit un dinar on en tot moment la companyonia i l’interès gastronòmic han estat els signes d’identitat de la trobada. El tàrtar de tomàquet amb alfàbrega i olives ha obert pas a Alhambra Roses, una cervesa amb accent andalús i que pertany a la família de cerveses Granada, origen de l’Alhambra «és una cervesa amb una curiositat destacable, i és que els pètals de rosa, l’acompanyen en el seu procés d’elaboració» apunta el beer embassador, tot agafant de la mà una copa amb estil d’art andalusí i que combina estèticament amb l’Alhambra Roses.
L’equador de l’àpat el posa un bacallà amb suquet deliciós, maridada amb una de les joies de la corona, l’Alhambra Reserva 1925, una reinterpretació de l’estil Pilsen Bohemia «amb un color àmbar intens i amb una escuma cremosa i consistent. La companyia va donar un impuls creatiu amb aquest estil de cervesa coneguda com la lager verda» destaca Marino Macias.
La presa ibèrica lacada amb milfulls de patata brava ha captivat al menjador, pel seu excel·lent sabor, i per la companyia històrica de la Nòmada Petricor «una cervesa que fa pocs anys que va arribar a Espanya i que es va crear per refrescar els mariners de les colònies britàniques» exposa al assistents el beer embassador.
En un maridatge d’aquestes característiques, sempre hi ha un raconet pel postre (i per una cervesa també). El cremós de xocolata amb avellanes, cafè i gelat de regalèssia posava el fi de festa al dinar, tot brindant amb una Founders Porter, una de les deu millors cerveses dels Estats Units, originaria del llac Michigan «una cervesa creativa, que té molt èxit i amb molt de caràcter. Amb gust en boca a cafè torrefacte i regalèssia».
Un menú degustació amb creacions culinàries d’autor, perfectament executat pel binomi Mahou San Miguel i el xef Aleix Magrinyà. Una excel·lent vetllada i on hi han estat presents Sergi Martín, gestor de mercat de Mahou San Miguel i Victor Calvo, field marketing de Mahou San Miguel. Enhorabona i felicitats per iniciatives gastronòmiques com aquesta!