El reconegut cuiner català de Cambrils, Joan Llaberia, va ser distingit a València amb el Barret Blanc de la Gastronomia Nacional, en reconeixement a la seva destacada tasca als fogons del seu restaurant, L'Original Experiències Gastronòmiques, en el marc d’un elegant sopar de gala celebrat al Restaurant La Ferradura. Aquest prestigiós guardó s'afegeix a la ja llarga llista de reconeixements que el cuiner català ha rebut malgrat la seva joventut.

En aquesta ocasió, Joan Llaberia va expressar el seu agraïment a l'equip de Radio Turismo per aquesta distinció tan privilegiada, subratllant la seva passió per la cuina catalana i la seva determinació en millorar contínuament el seu art culinari. La cerimònia de lliurament de premis de Radio Turismo va reunir uns 200 convidats de diferents racons del territori espanyol.

 

Joan Llaberia és un xef creatiu que deixa la seva empremta personal en cada plat que elabora al seu restaurant. Els peixos i mariscs tenen un paper fonamental a la seva cuina, i els seus arrossos són veritables joies gastronòmiques. A L'Original Experiències Gastronòmiques, Joan Llaberia posa un gran èmfasi en els productes de proximitat, com les hortalisses de les comarques tarragonines i l'oli d'oliva, i aprofita els productes de temporada de la terra i el mar per crear plats amb un toc d'autoria i fusió que reflecteixen la seva passió per la cuina. A més a més, aquest estiu l’establiment ha proposat menús on es combina la cuina tradicional cambrilenca amb alguns tocs d’autor, oferint productes frescos a una inmillorable relació qualitat-preu.

Ara, a la tardor torna a l’atac amb un menú atrevit i ple de contrastos i sabors. El menú de tardor de L'Original presenta una selecció d'opcions que celebren els ingredients de la temporada. Comença amb un Cruixent d'arròs, maionesa còdium i ous de truita, un plat que combina textures i sabors sorprenents. El Carpaccio de peus de porc, escamarlà i salsa meuniere ofereix una fusió de mar i muntanya que destaca per la seva subtilitat. I no podem oblidar el Ravioli de guatlla amb 3 textures, una obra d'art culinària. Els entrants inclouen l'Hummus de remolatxa, moniato i sardina fumada, amb un  interesantíssim joc de sabors.

Seguint, la Lassanya de confit d'ànec, ceps, foie i salsa de bolets ens recorda clarament a l’època tardorenca. I com a plat principal, l'Arròs a banda amb cuetes de rap a l'all cremat i allioli de safrà és una experiència en si mateix, amb una explosió de sabors i textures. I per acabar, La Castanya, un postre que captura tota l'essència de la tardor. Tot a un competitiu preu de 42 euros. Una nova oportunitat per explorar la cuina d’en Joan, "Restaurant Revelació" a la Guia Gourmand 2020, "Restaurant de l'Any" el 2021 i ara Barret Blanc 2023. Enhorabona per aquesta trajectòria tan exitosa.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross