Unes suculentes mongetes amb cloïsses, un bon llobarro salvatge a l'esquena o l'excel·lent bacallà a l'pil pil, sense oblidar la costella de quilo, són plats que ofereix, entre d’altres, aquest restaurant basc, situat al port esportiu a l'Hospitalet de l'Infant, enfront de la mar. El seu nom basc, que significa "mirant el mar" ja ens situa en un panorama marítim en què la cuina basca serà la protagonista en tots els plats.
Jesús Fernández, de Bermeo, és un apassionat de la cuina i des de 1984 s'ha dedicat professionalment a l'hostaleria. Després del seu pas per Cambrils, amb el suport de la seva esposa Isabel, que dirigeix el menjador, el va inaugurar el 2003. Al principi era de reduïdes dimensions, però molt acollidor, només amb 7 taules. Més tard, al cap de tres anys, van dur a terme una ampliació i van posar la terrassa. Amb una decoració moderna i marinera, el menjador alberga fins a 32 comensals (actualment pel Covit 19 lògicament menys per guardar les distàncies.
Cal tenir en compte els suggeriments diàries que segons les compres al mercat i el moment de la temporada, s'incorporen a l'oferta de restaurant. La carta de vins té unes 40 referències.
Altres especialitats recomanades són les mongetes de Tolosa; cloïsses amb salsa verda; amanida Itxas Begi; Sant Pere a l'orio, 14,00; escalopines de magret d'ànec a l'Oporto; cabra a la donostiarra; i a l'hora de les postres el pastís de formatge amb gerds; pastís basc; crep de xocolata.
També ofereix un Menú setmanal per 17,00 euros i un Menú cap de setmana i festius, per 25,00. El vi de la Casaes L'Arnot. Per els amants de la bona cuina basca, tot un referent a la Costa Daurada és el restaurant Itxas-Begi.
Port Esportiu, local 2. (43890) L’Hospitalet de l’Infant. Tel.: 977 82 34 09. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00-23,00. Tanca dilluns, excepte festius i de l'18 de desembre a l'1 de febrer. Diners, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terressa. Admet gossos a la terrassa. Correu electrònic: isabelbiotxas@hotmail.com