Situat al cor de la ciutat, a pocs minuts del mercat central i enfront del fòrum romà, ofereix un bon menú a preu molt assequible. El comensal pot triar entre diversos primers, segons i postres, ben elaborats amb productes de temporada. També ofereix carta.
Recomanem la truita melosa amb gules, llagostins, ceba confitada, ceps, all i oli i romesco que hem degustat en la nostra recent visita, una truita sucosa, variada en gustos i textures. La croqueta XL de pollastre rostit i pernil ibèric amb salsa de vedella i foie. El llom de bacallà extra d'Islàndia al pil pil, al punt encertat de sal. L'arròs melós de bolets, llonganissa, cansalada ibèrica fumada, calamars i sèpia, un saborós mar i muntanya. I les galtes de porc ibèric a la cordovesa amb patates DO Prades, molt tendres i gustoses. De postres, la torrada de Santa Teresa amb crema catalana cremada i el gelat de mascarpone amb melmelada de préssec estan exquisits.
L’establiment va néixer gràcies a la il·lusió i esforç per la gastronomia del jove tarragoní Nacho Pous, el xef, amb la companyia de la seva dona, la Marta Escaño, la cap sala. Ell és enginyer i després d’exercir 5 anys va decidir obrir un restaurant nou a Tarragona i va començar a buscar locals per la Rambla, fins que va trobar aquest, amb unes vistes magnífiques del Fòrum des del menjador del primer pis.
La decoració del local és actual i minimalista. Actualment s’expossen les obres de la Marta, que compagina les dues seves passions, la restauració i l’art. El tracte és personalitzat, molt amable i professional. La filosofia de l’establiment és la d’oferir un lloc còmode per poder menjar molt bé, en un entorn agradable i relaxant, amb bona relació qualitat/preu. La seva cuina és mediterrània i de mercat, molt ben realitzada, una cuina tradicional i popular, animada amb tocs més actuals, basada en bons productes.
El restaurant treballa sobre el preu d’un menú, que és de 17,50 euros, migdies de dilluns a divendres i 23,50 euros, nits, dissabtes, vigílies i festius, en el qual els comensals trien d’una varietat de primers plats, segons i postres, alguns dels quals porten suplement. També ofereix menú degustació, per encàrrec.
El celler te unes 30 referències de vins i caves. Participa cada any en el concurs de tapes que se celebra a la ciutat i quasi sempre queda el número 1 (de 13 l’ha guanyat 11vegades) ja que presenta unes riquíssimes tapes d’autor amb productes d’una gran qualitat.
Lleida, 17-19. (43001) Tarragona. Tel.: 977 24 71 16. Tanca dilluns nit i dimarts nit. info@xdfrestaurant.com- xdfrestaurant@gmail.com
Web: www.xdfrestaurant.com