Una de les millors referències per menjar bon peix i mariscs al Serrallo de Tarragona, producte fresc de la llotja que està a dues passes del restaurant i ben elaborat, és el Xaloc. En una recent visita hem pogut gaudir d’unes ostres del Delta de L’Ebre esplèndides; unes boníssimes escopinyes; xipironets amb favetes; sepionets amb bolets, i un arròs de galeres exquisit.

I és que en Xavier era pescador i des dels 13 anys ja anava a la mar i com a bon mariner coneix molt bé tots els secrets de la cuina de les barques. La duresa de la professió va fer que finalment decidís, juntament amb la seva dona, Carme obrir el març del 2007 un restaurant per oferir la cuina marinera que sap fer.

El xaloc ocupa en local lluminós que respira l’esperit mariner i les fotografies del mateix Xavier obren la gana a qualsevol: gambes, escamarlans, llagostins, crancs… La base de la cuina són els plats mariners, com és fan a les barques. L’estrella de la casa és el romesco tradicional de Tarragona; i també els arrossos. Cal deixar-se aconsellar per la Carme que explica els suggeriments del dia, segons les compres fetes al peixater del Serrallo que els hi subministra la matèria primera de la mar. La carta de vins té unes 50 referències i el vi de la casa és el Crinel, 9,50. A començaments del 2017 va remodelar el menjador amb nova pintura, sòl, mobiliari, cadires i il·luminació. A destacar també la terrassa tancada que tenen davant del restaurant i que és molt sol·licitada.

Entre les especialitats de la carta, els arrossos com el caldós Parellada, 17,00; negre, 15,50; de popets de Tarragona, 17,00; de rap i calamar, que porta per nom arròs Xaloc, 13,20. La gamba vermella de Tarragona, s/m. també és una de les grans opcions per gaudir de la cuina del Xaloc, com els popets de Tarragona, 25,00; els musclos a la planxa, 8,50; i per qui li agradi el toc oriental, no hi manca a l’oferta culinària del restaurant plats com el sushi de tonyina vermella, 18,00; i els tàrtars, com el de tonyina, 18,00 i salmó 16,00. I al final de l’àpat, una bogeria de xocolata, 5,90; tòfones al Chartreusse, 1,20 u.; sorbets i gelats, 4,80.

Carrer Gravina, 65. (43004) Serrallo. Tel. 977 242 195 i 647 458 140. Horari d’13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dilluns no festius tot el dia i diumenge nit. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: xalocrest@hotmail.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross