Al bell mig de la població de Vilallonga del Camp, davant mateix de l’església, es trova aquest petit establiment, que porta obert només 5 mesos, ja que es va inaugurar al passat mes de desembre del 2012.

Aquesta és la segona “aventura” del xef Leopoldo De Castro, un personatge que és aparellador però que la seva fatlera i vocació per la cuina el va fer deixar el món de la construcció per dedicar-se als fogons. Ja de molt petit li agradava entrar a la cuina de case seva i preguntar-l’hi a la seva àvia i a la seva mare sobre les receptes de les elaboracions casolanes que preperaven.

La primera experiència professional en aquest terreny va ser el restaurant tarragoní que portava el seu nom D’Kastro, situat on ara hi ha El Terrat. Més tard va passar per les cuines dels restaurants Ca La Peirona i de l’Esparver, de Vilaplana.

IMG_6366

Fins que es va decidir pel “Petit” que va nèixer de la necessitat de portar a terme una línia de restauració de la que, potser per ser massa senzilla en l’oferta o potser massa “treballada” en la elaboració, pocs locals l’ofereixen.

Va tenir en compte el problema detectat per la seva experiència de la falta de comunicació que pot donar-se entre la cuina i la sala: la persona que ofereix el producte –ens explica-,  que està molt familiaritzada amb el que es cou als fogons i moltes vegades no és així. Creu que és molt important que el client del restaurant tingui la informació necessària perquè la seva elecció sigui la més adeqüada, més enllà del títol del plat.

Per tot això, el Petit D’Kastro té unes dimensions reduïdes (només 4 taules per 18 comensals) com bé indica el nom de l’establiment juntament amb el cognom del protagonista i una cuina oberta a la vista dels comensals.

L’oferta culinària, que varia diàriament i s’exposa en una pissarra aprofitant una columna del local, és de cuina realment casolana molt tradicional, els rostits, guisats i elaboraciones que feien abans les nostres àvies i mares.

Entre les especialitats de la casa hi ha les favetes amb carxofa, cansalada i botifarra, 7'00; empedrat de “ganxets” amb arengada, 5'00; arròs amb “txipis” i carxofa, 6'00; rostit de porc desglaçat amb vermut, 8'00; fricandó amb carreretes i puré, 9'00; caldereta de corder amb “judiones”, 9'00; romesquet de sípia, 12'00; bacallà amb prunes i pinyons, 15'00; pastís de taronja i xocolata, 3'00; pastís de crema i fruits vermells, 3'00; coca lleugera de poma, 3'00. També ofereix un menú degustació per 20,00 euros. A destacar la magnífica relació qualitat/preu.

El celler hi ha unes 17 varietats de vins i caves, bàsicament de territoris propers. El vi de la casa és de la D.O. Conca de Barberà, 5,00 euros.

IMG_6364

Adreça: Plaça de l'esglesia 12. 43141 Vilallonga de Camp. Tel.: 977 84 09 39. Horari de 9,00 a 15,00 de dimarts a diumenge i de 21,00 a 22,30 divendres i dissabte. Tancament setmanal: dilluns. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condiconat. Correu electrònic: dkastro@live.com.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross