Inaugurat l’any 2006, és el restaurant de l’hotel del mateix nom, en el qual el fill del propietari, Francesc López, ofereix tota la seva saviesa culinària, que, malgrat la seva joventut, és moltíssima, ja que ha estat alguns anys al costat de Ducasse, a París, després d’estudiar a l’Escola Hoffman, de Barcelona.
La seva línia de cuina és d’autor, amb productes frescos i de temporada, amb un alt nivell d’elaboració. La carta de vins presenta unes 500 referències a càrrec de Alvaro García que també dirigeix la sala, que té una capacitat per 24 comensals, amb decoració acollidora i gran separació de taules.
A destacar el servei que és molt professional y amable. I també les 5 varietats de pa d’elaboració pròpia, fets amb oli d’oliva de Pinell de Brai. L’any 2010 va obtenir una estrella a la Guia Michelin, situant-lo entre els restaurants més destacats de les comarques tarragonines.
En la nostra visita van assaborir el Menú degustació que comença amb els aperitius, que ens traslladen als sabors del Delta i la seva comarca. Continua amb el vertical de foie mi cuit de pato del Delta amb pa d’espècies. Desprès una crema d’asbergínia amb tocs de sobrassada; i el sushi del Delta, amb falsos niguiris d’arròs cremós de marisc amb ventresca de tonyina, anguila brasejada i llagostí; seguidament el peix de llotja en aquest cas un llom d’orada. I melós de pèsols tendres amb tripa de bacallà, tòfona dels Ports i escamarlà brasejat amb aire del seu coral. Finalment, de postres, perfum que és una crema de farigola llimonera amb fruita de temporada, escuma de coco i gelat de violetes; i garnatxa blanca, un pa de pessic i crema de fonoll amb llimona, gelatina de poma, pinya osmotitzada, gelat de fum de roble frances i esfèric de tarongina. I amb el cafè, els petits fours, uns bombons i macarons deliciosos.
El restaurant també ofereix tres menús degustació: Menú de l'arròs (només al migdia), 55,00. Menú executiu, 39,00. Menú homenatge, 120,00. El vi de la casa és L’Indià, 20,00.
Respecta a l’hotel podem dir que és molt encissador. Ocupa un edifici construït l’any 1882 per Josep Fontserè, mestre d’Antoni Gaudí, i catalogat com a edifici modernista colonial. Està envoltat per un jardí exuberant, amb plantes tropicals, arbres centenaris, salts d’aigua, coves i llacs. Una finca, en definitiva, molt tranquil·la a les afores de la població de Xerta.
Ofereix en total 7 habitacions i 2 suites, i des de l’abril del 2018 compte en 10 suites jardí de nova construcció i decoració i de confort actual, paral·leles al caminet que enllaça l’aparcament amb l’edifici indià. Totes elles amb aire condicionat, caixa forta, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit, TDT, DVD, ràdio, Wi-Fi, barnús, assecador de cabell, servei d’habitacions 24 hores i pany electrònic. Disposa d’habitacions per a discapacitats. El preu de l’habitació doble: 154/390 euros/dia (esmorzar inclòs). Cal destacar igualment el Spa, amb sauna, jacuzzi, tractaments personals, massatges, perruqueria, etc. Disposa d’aparcament propi, jardíns amb exuberant vegetació on no hi falten les palmeres, piscina, gimnàs i salons de convencions a més del Restaurant Villa Retiro.
Molins, 2. (43592) Xerta.Tel. 977 47 38 10. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Tanca Nadal i de 2 de gener a 2 de febrer. Pertany al grup Grup JF Ebrotels. reservas@hotelvillaretiro.com Web: www.hotelvillaretiro.com