Un immens plaer degustar aquests dies el Menú de la Tòfona Negra, que ofereix el restaurant Via Veneto, de Barcelona, per a nosaltres un "cel" gastronòmic des que el vam conèixer fa molts anys.
La seva carta és una autèntica temptació de principi a fi, amb plats molt clàssics de la nostra cuina tradicional com els canelons o la perdiu, al costat d'altres de fusió amb ingredients orientals com els dim sum, sense oblidar el filet Wellington i els mítics "crêps Suzzette ".
Però en la nostra recent visita no ho dubtem i vam triar el Menú de la Tòfona Negra, 7 plats exquisits protagonitzats tots ells amb aquest producte salvatge de meravellós sabor.
Un excepcional Menú, amb receptes actuals i clàssiques de la casa que comença amb l'aperitiu: Dry Martini (un singular artifici amb consomé i tòfona negra) i torrada de pa de "pagès" amb tòfona negra o oli d'oliva mil·lenari. Segueixen els pèsols "llàgrima" del Maresme amb pilota trufada, una autèntica delícia; i contínua un plat històric, la tòfona negra a l'xampany, segons recepta de l'any 1967.
Després un remenat (amb rovell d'ou de Calaf) amb tòfona negra i lardo de Colonatta; i la pularda de Bresse "Demi suil" amb salsa suprema. Abans de les postres, un sorprenent formatge Coulommiers trufat "a la maison". I acabem amb les postres de la tòfona negra (versió any 2019).
Com sempre, el tracte entranyable i el servei altament professional. I el marc, una autèntica bombonera, super elegant en el seu estil modernista "belle epoque".
Una meravellosa experiència en un restaurant amb 51 anys d'existència, que actualment dirigeix Pere Monje, seguint la línia del seu pare Josep, amb un gran equip al darrere, destacant els "Maîtres" Javier Oliveira i Luis González, el xef basc Sergio Humada i el sumiler José Martínez, a càrrec d'un dels cellers més completes del país, amb més de 1.500 referències i unes 15.000 ampolles.
Ganduxer, 10-12. (08021) Barcelona. Tels: 200 72 44 i 200 70 24. Horari d’13,00 a 15,45 i de 20,45 a 23,15. Tanca dissabte migdia i diumenge tot el dia i de l’1 al 31 d’agost. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. 7 menjadors privats per fins a 95 comensals i 50 a la sala principal. És membre de Barcelona Premium. info@viaveneto.es Web: www.viavenetorestaurant.com