Organitzat per Tryptic, a través dels seu director de comunicación i premsa, Xavier Rieiro, la revista “Gastronomia i Turisme”, juntament amb altres mitjans informatius, a tingut l'oportunitat de viure una experiència màgica en una magnífica mini escapada gastronòmica a Narbonne per conèixer i gaudir d'aquesta encantadora ciutat francesa i del prestigiós restaurant Els Grands Buffets, en una jornada inoblidable.

Aixó és possible per als catalans gràcies al servei dels trens d'alta velocitat de Renfe SNCF en cooperació que uniexen Barcelona amb Narbonne en menys 2 hores, amb paredes a Girona, Fuigueres i Perpinyà.

Centre Historique © Jean-MarcColombier

Sortim a les 7,35 hores del Camp de Tarragona en Ave de Renfe per arribar a Barcelona Sants a les 8,10 i trobar-nos a la Sala Vip amb altres periodistes per accedir al segon pis d'un tren de RENFE SNCF en cooperació en la planta superior (els trens de França tenen dues plantes), des d'on les vistes són millors, que ens trasllada en sol 1,57 hores a Narbonne, acompanyats de Rieiro que amb la seva desbordant simpatia ens explica les detalls del viatge, gaudint d’un preciós paisatge.

El dubte que sorgeix és si val la pena realitzar la petita escapada per visitar la ciutat francesa, menjar en un buffet i tornar. Una vegada realitzada, la resposta és totalment afirmativa ja que el passeig pel casc antic d'aquesta petita població (53.000 habitants), romana i medieval resulta agrabale i interessant, admirant la Catedral inacabada Saint-Just i Saint-Pasteur, el Palau dels Arquebisbes, la terrassa i jardins dels Arquebisbes, la qual cosa queda de la Via Domitia romana a la Plaça de l'Ajuntament, el Horreum (galeries subterrànies, monument únic a Europa) el canal i el mercat.

I el “plat fort” ve a continuació amb l'esmorzar en Els Grands Buffets, considerat un dels buffets més reconeguts del món, que permet degustar la autèntica Cuina Tradicional Francesa, amb una acurada selección de receptes tradicionals de la Cuina de Festa francesa, elaborada com abans, amb productes artesanals i de proximitat. Degustar una extensa i selecta varietat de mariscs com el Plat Reial, les ostres, llamàntols; 10 varietats de foie artesans, el buffet de Formatges més gran d'Europa amb més de 45 tipus, una àmplia oferta de rebosteria tradicional amb més de 100 varietats i una cuidada selecció de més de 70 referències de vins de la Regió servits en copa o ampolla i tots ells a preu de celler.

Certament l'establiment impressiona i no deixa indiferent a ningú ja que és un autèntic paradís culinari, un singularíssim espai gastronòmic de referència per gourmands, que en les seves 29 anys d'existència s'ha convertit en un lloc indsipensable i un reclam turístic propi a la regió de la Occitanie, capaç d'atreure als paladars més selectes disposats a degustar les receptes més antigues de la cuina tradicional francesa en diversos menjadors una decoracioón única, cuidada, que transporta al temps de l'època de la burgesia, a més d'una terrassa florejada que és un encant, amb vistoses escultures. I tot aquest festí de menú a voluntat a un preu fix de 35,90 euros sense begudes. La façana ens recorda la piràmide del Louvre. En el seu interior moltes obres d'art.

OSTRAS

Ens rep el seu propietari, Louis Privat, tot un gran personatge i emprenedor que en espanyol ens explica totes les carectarísticas de l'establiment que el proper any celebrarà el 30 aniversari, mentre ens ensenya totes les dependències.

Sorprèn gratament l'extremada neteja de la cuina, que inclou obres d'art realitzades expressament per a la mateixa. També la preparació i formació de l'equip amb 110 persones (a l'estiu 130) amb l'objectiu de la felicitat del comensal.

Comença l'esmorzar i fem el recorregut pels grans clàssics. El difícil és triar davant tanta oferta temptadora i deliciosa.

La Rôtisserie: Al centre del restaurant es troba un immens rostidor panoràmic, propi del mateix Gargantua, on es cuinen els plats al moment i al gust del comensal oferint, Cassoulet, Coquille Saint Jacques, “Vol au Vent” de ris de Veau et Morilles, Tournedo i el tradicional Steak Tartar de bou i cavall.

La Mer: Una espectacular Cascada de Llamàntol, presideix “El Plateau Royal”, una selecció de mariscs, entre els quals destaquen el Llamàntol, ostres de Thau, Gambes, Llagostins, Cloïsses, Cranc de Mar i delicatesen de productes del mar, amb 6 varietats de l'autèntic Salmó de noruega.

Le Fromage: És el major buffet de formatges d'Europa. Podrem degustar una seleccionada col·lecció de formatges - Camembert, Saint Nectaire, Comté, Salers, Morbier, Reblochon, Brie, 4 varietats de Rocafort, Munster, Roda de Parmesan – una exposició de més de 45 formatges on un mestre Crémier aconsella.

La Pâtisserie: Les receptes més tradicionals i tots els grans clàssics de la pastisseria francesa elaborats diàriament per un mestre pastisser, es troben en Els Grands Buffets, acompanyats d'una espectacular font de xocolata.

Els Vins: Els Grands Buffets, li ofereix una carta de vins d'alta gastronomia a preu de celler, amb una selecció de 70 referències dels millors vins del Sud de França servits en copa o ampolla.

Tot el degustat estava riquíssim. És hora de tornar i l'estació de tren de Narbonne es troba a 10 minuts a peu dels Grand Buffets. De nou Renfe-Sncf, ens porta a casa, sobre les 21 hores, a un preu molt econòmic.

Darrere queda el grat record d'una jornada memorable en una ciutat mediterrània amb 2.500 anys d'història que pertany a la província d'Aude Pays Cathare de la regió l’Occitanie, situada a 100 km de la frontera espanyola. Una població que permet gaudir d'una ciutat històrica i urbana en un entorn natural preservat que ofereix tant relax com una àmplia gamma d'activitats esportives de mar i muntanya i de gastronomia, que compta amb el “Canal de la Robine” on poder passejar en els vaixells i a 15 km del centre, Narbonne – Plage, una estació balnearia perfecta per gaudir d'uns dies vacacionals.

I el record d'un entranyable empresari triomfador, Louis Privat, del seu formidable equip i del seu establiment, un gran temple de la cuina tradicional francesa, de qualitat, varietat i sense límit.

Un viatge turístic gastronòmic que recomanem, però en el qual cal sol·licitar reserva per internet  a Els Grands Buffets, ja que tots els dies tenen llista d'espera que pot ser de diverses setmanes o mesos segons la dates.

Les Grands Buffets – Ronde Point de la Liberté – Espace de Liberté – 11100 Narbonne – Tlf : 0033 0468426722

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross