Els ajuntaments que volen promocionar els productes de proximitat i temporada venen organitzant anualment Jornades dedicades als respectius productes. Ara estem en temps de galeres i en podem gaudir a Cambrils, que durant tot el mes de febrer desenvolupa les 14es Jornades de cuina marinera protagonitzada per les galeres, en les que hi participen 34 restaurants del municipi. Cadascú d'ells ofereix un menú, entre els 18,90 fins a 46,00 euros en els quals l'estrella principal és la galera. A més s'organitzen els caps de setmana diversos actes al voltant del producte, entre els que cal destacar la Galerada Popular al Port de Cambrils que tindrà lloc el diumenge vinent, dia 18 de febrer, en la que per 4 euros s'oferirà una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo de la confraria de pescadors.

Volem també destacar i recomanar per la seva singularitat el menú del restaurant L'Original, en el que per 29 euros el comensal pot degustar un certament molt original menú gastronòmic de galeres fruit de la creativitat i professionalitat del jove xef propietari, Joan Llaberia, que, després dels seus estudis a l'Escola d'Hostaleria de Cambrils i fer el post grau de direcció de cuina, a l'Escola d'hostaleria de Sant Pol de Mar, va iniciar la seva experiència en prestigiosos restaurants com el Miramar i Can Bosch, de Cambrils i Sant Pau Carme Ruscalleda, de Sant Pol de Mar.

Tota una gran experiència gastronòmica en el que cada plat, explicat pel xef i algun dels acabats a la taula, davant del comensal, poden assaborir tot el sabor i textures del producte elaborat amb meticulós treball i autoria que resulten excel·lents. I tot això en un ambient acollidor i elegant i un celler amb més d’un centenar de referències per escollir el vi més escaient.

La primera sorpresa del menú comença pel desplaçament del comensal a la barra que envolta la cuina oberta del restaurant per degustar "La galera que volia ser una ostra", pelada i crua, només amanida, servida sobre unes pedres. Ja a la taula, el menú continua amb "Galera i calçot arrebossat amb panko i maionesa wasabi" una salsa exquisida per mullar els dos productes, del mar i de la terra, amb un maridatge ideal. Continua el carpaccio de cérvol, galera sense feina, eriço i ou de guatlla. I culmina amb els fideus tradicionals de galera, carxofa i rap amb allioli d'algues. La darrera sorpresa ve amb les postres: "La nostra galera dolça", un trampantojo en el que no és el que sembla, ja que la galera és xocolata blanca. I acaba amb els petits fours. Plenament satisfactori.

I finalment apuntem també l’esdeveniment celebrat el passat diumenge, dia 11 sota el nom de “Nit Japó” en la que els fogons d’en Joan Llaberia es van omplir d’elaboracions de cuina japonesa, comptant amb la col·laboració d’Adan Ventura de la pastisseria Xocosave que va preparar un singular postre nipo.

Plaça Mossen Joan Batalla, 5. (43850) Cambrils. Tels.: 977 911 602 i 626 417 384. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca: Dimarts. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 1 menjador privat para fins a 12 comensals. Admet gossos. Correu electrònic: loriginal.eg@hotmail.com. Facebook

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross