Després d'una pista forestal de pocs quilòmetres amb corbes i pendents pronunciades, ja que s'accedeix a una de les muntanyes del parc natural del Montseny, sorprèn molt gratament localitzar un hotel meravellós d'11 habitacions, cadascuna diferent i amb nom propi (El Sui, La Calma, La Pallissa, Les Golfes, La Bruga, El Vallès, La Moixera, Sant Salvador, Roca Centella, Les Palomeres, El Cabri), àmplies, confortables, rústiques però amb totes les comoditats de l'hostaleria actual i amb xemeneia.
L'hotel ocupa una vella masia catalana del segle X, degudament restaurada i posada al dia, que compta també amb gran aparcament i piscina a l'aire lliure per a l'estiu.
L'origen de la masia on es troba avui Ca Cuch ens porta al segle X. En els seus inicis hi havia només unes petites edificacions, que servien per donar recer a persones, guardar animals i emmagatzemar aliments, i que van ser construïdes entorn de l'era que actualment acull el nostre Chill-Out. Amb el pas dels segles, la casa principal va anar creixent fins a convertir-se en una gran masia amb dues eres i dues basses de regla més antiga d'elles s'ha reconvertit en piscina.
A principis del segle XX, la família Cuch es va traslladar a viure al centre del poble i la masia va quedar a càrrec de masovers. Són anys d'històries, de llegendes, de guerres i d'amagatalls secrets.
En els anys 80 i sense masovers, a la Pallissa (construcció que actualment és una de les habitacions de l'hotel) va viure Lluís, un dels últims carboners del Montseny, conegut per tots com "el nen".
Anys més tard, al gener de 1989, la família Cuch va vendre la masia a la família Zimmermann. Amb Yves Zimmermann i Bignia Kuoni, Ca Cuch entra en una nova etapa: la casa torna a omplir-se de vida, de llibres i de cognoms importants de la cultura barcelonina. La família Zimmermann va iniciar una primera rehabilitació, basada en el projecte que va realitzar l'arquitecta Anna Bofill Levi, al febrer de 1990.
Els actuals propietaris van comprar Can Cuch als senyors Zimmermann el 19 d'abril de 2007. Entre la documentació de la casa, van trobar els plànols d'Anna Bofill i els van utilitzar com a punt de partida per reconvertir la masia en l'actual i encantador Hotel Restaurant inaugurat l'11 de setembre de 2011.
Les vistes són magnífiques i arriben fins al mar. La decoració és exquisida. A destacar el celler ubicat dins d’una cava de roca natural, preciosa, així com el restaurant i la seva terrassa Chill Out.
L’antiga bassa de rec s’ha reformat per convertir-se en la piscina més secreta del Montseny, rodejada de bosc i situada per damunt d’on està la masia. Prop de la piscina es conserva l’antiga mina d’aigua de l’any 1794.
La gastronomia és molt selecta i ben elaborada, una cuina d’avantguarda amb bona matèria prima del entorn, destacant també la rebosteria en les postres. El menú degustació, de 5 plats, s'inicia amb una amanida Can Cuch, segueixen uns canelons de rostit amb salsa de formatge, exquisits, després un lluç al vapor amb verdures i culmina amb la garreta de porc desossat amb salsa de Porto i mostassa, i un Sácher de mandarina, deliciós.
El tracte de tot el personal és amabilíssim. Certament la dificultat d'accés queda plenament justificat per tot aquest conjunt d'excel·lències i bondats, als quals cal sumar la tranquil·litat, la bellesa del paisatge, i la proximitat al Cel. Per a estades inoblidables.
Adreça: Can Cuch de Muntanya, 35. 08445 Cànoves i Salamús (Barcelona). Tel.: 931 033 980. cancuch@cancuch.com. Web.