Fa unes setmanes visitàvem el restaurant Més que Tapes, el segon establiment dels Germans Murtró, al nucli antic de Reus, en el que vam poder apreciar la molt bona tasca gastronòmica que venen desenvolupant en Roger i en Marc en un petit local rústic.

IMG_3748 copia.JPG

Hem volgut conèixer també el seu primer restaurant que van obrir fa ja 13 anys amb el nom de Tapes i Tapes, no lluny del segon, a dues passes de la plaça Mercadal i que el nom no respon gens a l'oferta culinària d'envergadura que hi trobem.

Plantejat el tema, els germans Murtró ens han dit que després de la reforma del local que volen dur a terme també l'hi canviaran el nom per un més escaient a la selecta cuina de sensacions per compartir que tenen.

Aprofitant una vella casona rehabilitada en línia rústica el restaurant s'estructura actualment en vertical, amb dos petits menjadors a planta baixa, davant de la barra del bar, un menjador d'una sola taula al primer pis i unes altres al segon, acabant amb els serveis i la cuina al "colomar".

Bon celler, servit en magnífiques copes grans de Riedel i una cuina molt treballada, ben presentada, en la que el producte de temporada es fusiona en gustoses combinacions ben reeixides, en una línia oberta a suggeriments mundials, cuines orientals (japonesa) i llatinoamericanes (Perú, Mèxic).

Comencem l'àpat amb unes croquetes de gamba marinada i amb un toc de flamejat, per obrir boca, regat amb cava Raventós i Blanc. Continua un tartar de calamar cuit a baixa temperatura i un cebiche de corball amb llet de tigre; excel·lents la coca amb massa de full amb sardines marinades, melmelada de tomàquet, emulsió de pesto i formatge cremós fresc, que omple la boca de sabors i el gyozas amb carn de costella ibèrica, emulsió de moniato i caldo japonès dashi; notables els calamars a l'andalusa; i excepcionals el pèsols saltats amb brou de pernil, papada de Joselito i tòfona negra. Després, carxofes amb salsa de pernil ibèric i amb petits bolets, tendres i meloses, acabant amb un "taco de cochinita pibil" deliciós. Plats maridats amb Lutèce 2016, un vi de l'únic celler urbà de París. A l'hora de les postres, un pastís de formatge, certament molt diferent i divertit, fet amb varietat formatges de cabra i gustos salats; culminant amb un coulant d'avellana i sorbet de fruits vermells, un homenatge al Baix Camp, terra de fruits secs.

Una experiència gastronòmica molt positiva que si milloren com tenen previst el local i algun detall del servei com els tovallons, es pot situar l'establiment entre els més destacats de Reus, que per la cuina jo ho és.

Carrer de Galió, 4 (43201) Reus. Tel.: 977 34 02 19. Horari: de 13,15 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca dilluns migdia i festius tot el dia. Master Card i Visa. Aire condicionat. Web: www.gruptapes.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross